Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Třikrát ve vážném podezření

Margaret Yorke

1992


39 Kč 35 Kč

Stav:
Dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná
Počet stran: 549
Jazyky: česky
Překladatel: Eva Kondrysová, Marie Válková, Zora Wolfová
Vydání: 3x - Třikrát (Odeon, Knižní klub)
ISBN: 80-207-0409-4, 01-060-92
Poznámka: obálka Miloš Novák
Vystaveno: st 20. října 2021 12:58
Číslo položky: 232745

Hlavním motivem příběhů, které nás zavádějí na anglický venkov do prostředí středních vrstev, je podezření z vraždy vznesené proti nevinnému člověku.

Hlavním motivem je ve všech podezření z vraždy, které ulpí na nevinných lidech. Poklidné kultivované vyprávění přibližuje velmi dobře atmosféru současného anglického maloměsta i charaktery obyvatel. Jde spíše o jakousi studii zločinců a podezřelých, protože pachatel je od samého začátku vždy znám.

Komentáře ke knize
Margaret Yorke

Vlastním jménem Margaret Beda Laminie Nicholsonová se narodila v hrabství Surrey, do roku 1937 žila v Dublinu a poté se vrátila zpět do Anglie. Během války pracovala u "Woman's Royal Naval Service" jako šofér. Jejím příším zaměnáním byla práce knihovnice oxfordských univerzit. Ve Christ Church dokonce jako první žena. V letech 1979-1980 byla předsedkyní asociace autorů detektivek. První novelu publikovala v roce 1957. Po jedenácti „problematických“ novelách se začala věnovat detektivkám. Knihy Margaret Yorkeové jsou vydávány minimálně v 16 zemích. Ve své první detektivce s názvem „Smrt ráno“ . představila postavu Dr. Petera Granta, oxfordského univerzitního profesora anglické literatury, specialistu na Shakespeara, s velkým talentem na vyšetřování. Detektiv Peter Grant se pak stal úspěšným vyšetřovatelem deseti dalších knižních pokračování. V roce 1974 vydala knihu „Major, který neměl medaile“ a charakterizovala jí svou další tvůrčí kariéru se zaměřením na psychlologickou detektivku. Knihy Margaret Yorkeové jsou charakteristické velkou propracovaností postav a zaměřením na jejich cíění a uvažování. Často je pachatel znám a vy v průběhu knihy pátráte po tom, co ho k hrůznému činu „přinutilo“. Margaret Yorkeová žije s rodinou na venkově v hrabství Buckinghamshire.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet