Stav: |
Mírně opotřebená, natrhnutá a zažloutlá obálka, flek od polití na obálce
|
Dostupnost: | Skladem pro e-shop |
Vazba: | Brožovaná |
Počet stran: | 227 |
Jazyky: | česky |
Vydání: | 3. vyd. |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | út 6. února 2024 10:57 |
Číslo položky: | 749998 |
Rok 1982, III. vydání.
-- Obsah:
I. Teplé nápoje (Libuše Vlachová, Jaromír Skácel)
- Káva
- Čaj
- Kakao, čokoláda
II. Míšené nápoje (Karel Pinka)
- Bowle (boule)
- Cocktails (koktajly)
- Cobblers (koblery)
- Crustas (krasty)
- Daisies (dejzis)
- Egg - noggs
- Fixes (fixy)
- Fizzes (fizy)
- Flips (flipy)
- Glassé (glasé), Frappés (frapé)
- Highballs (hajbóls)
- Ice cream frappés (ajskrím frapés),
zmrzlinové nápoje
- Limonády
- Pousse-Cafés
- Sodas
- Sorbets
- Sours (saury)
- Various (varies) drinks, fancy (fensy) drinks
Narozen 2. 2. 1922. Číšník a autor publikací z oblasti gastronomie a kulinářství. Když si Karel Pinka poprvé zavazoval černého motýlka, který tehdy neodmyslitelně patřil k číšnické uniformě, psal se rok 1936. Když tento doyen české gastronomie, autor a spoluautor několika publikací své číšnické sako oblékal naposledy, psal se rok 1982. Během své dlouhé profesní pouti zažil Karel Pinka nejen prvorepublikové gastronomy a hoteliéry, jako například Karla Šroubka, ale i neutěšené období socialistické gastronomie. Pracoval v mnoha restauracích, prošel nejlepšími pražskými hotely, jako byly Alcron, Ambassador, Esplanade. Obsluhoval úplně prvního hosta hotelu Jalta, kde potom pracoval pětadvacet let až do svého odchodu do penze.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem