Stav: |
Dobrý
|
Dostupnost: | Skladem pro e-shop |
Vazba: | Brožovaná |
Počet stran: | 231 |
Jazyky: | česky |
Vydání: | 2., dopl. a upr. vyd. |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | čt 7. března 2024 11:37 |
Číslo položky: | 780594 |
První část pracovní pomůcky pro potřeby obchodních organizací obsahuje přes 60 předpisů na přípravu teplých nápojů, druhá přes 100 receptur na míšené alkoholické i nealkoholické nápoje. Do druhého vydání byly zařazeny některénové předpisy na grog, kávu a míšené nápoje, ve čtyřech recepturách míšených nápojů byly upraveny dávky surovin
Narozen 2. 2. 1922. Číšník a autor publikací z oblasti gastronomie a kulinářství. Když si Karel Pinka poprvé zavazoval černého motýlka, který tehdy neodmyslitelně patřil k číšnické uniformě, psal se rok 1936. Když tento doyen české gastronomie, autor a spoluautor několika publikací své číšnické sako oblékal naposledy, psal se rok 1982. Během své dlouhé profesní pouti zažil Karel Pinka nejen prvorepublikové gastronomy a hoteliéry, jako například Karla Šroubka, ale i neutěšené období socialistické gastronomie. Pracoval v mnoha restauracích, prošel nejlepšími pražskými hotely, jako byly Alcron, Ambassador, Esplanade. Obsluhoval úplně prvního hosta hotelu Jalta, kde potom pracoval pětadvacet let až do svého odchodu do penze.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem