Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Receptury teplých a míšených nápojů

Libuše Vlachová, Karel Pinka, Jaromír Skácel

Merkur | 1979

Štítky:

49 Kč

Stav:
Dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 231
Jazyky: česky
Vydání: 2., dopl. a upr. vyd.
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 7. března 2024 11:37
Číslo položky: 780594

První část pracovní pomůcky pro potřeby obchodních organizací obsahuje přes 60 předpisů na přípravu teplých nápojů, druhá přes 100 receptur na míšené alkoholické i nealkoholické nápoje. Do druhého vydání byly zařazeny některénové předpisy na grog, kávu a míšené nápoje, ve čtyřech recepturách míšených nápojů byly upraveny dávky surovin

Komentáře ke knize
Karel Pinka

Narozen 2. 2. 1922. Číšník a autor publikací z oblasti gastronomie a kulinářství. Když si Karel Pinka poprvé zavazoval černého motýlka, který tehdy neodmyslitelně patřil k číšnické uniformě, psal se rok 1936. Když tento doyen české gastronomie, autor a spoluautor několika publikací své číšnické sako oblékal naposledy, psal se rok 1982. Během své dlouhé profesní pouti zažil Karel Pinka nejen prvorepublikové gastronomy a hoteliéry, jako například Karla Šroubka, ale i neutěšené období socialistické gastronomie. Pracoval v mnoha restauracích, prošel nejlepšími pražskými hotely, jako byly Alcron, Ambassador, Esplanade. Obsluhoval úplně prvního hosta hotelu Jalta, kde potom pracoval pětadvacet let až do svého odchodu do penze.

Jaromír Skácel

Narozen 5. 4. 1937 ve Zlíně. Po maturitě na Střední průmyslové škole konzervárenské ve Bzenci pracoval ve Výzkumném ústavu mrazírenském v Bratislavě jako chemik, pak v Balírnách obchodu v oddělení řízení kontroly jakosti. Zabýval se tvorbou norem pro kávu a čaj.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více