Stav: |
Dobrý
|
Dostupnost: | Skladem pro e-shop |
Vazba: | Brožovaná |
Počet stran: | 206 |
Jazyky: | česky |
Vydání: | 1. vyd. |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | út 9. ledna 2024 15:19 |
Číslo položky: | 728493 |
Do první části receptáře, vydaného pro potřeby obchodních organizací, bylo zařazeno 50 receptur na přípravu různých druhů kávy, čaje, kakaa a čokolády. Druhá část přináší recepty na nejžádanější míšené alkoholické i nealkoholické nápoje. Recepty jsou většinou počítány pro jednu porci a kromě potřebného množství surov in je u nich uvedena také stručná charakteristika nápoje a pracovní postup.
Narozen 2. 2. 1922. Číšník a autor publikací z oblasti gastronomie a kulinářství. Když si Karel Pinka poprvé zavazoval černého motýlka, který tehdy neodmyslitelně patřil k číšnické uniformě, psal se rok 1936. Když tento doyen české gastronomie, autor a spoluautor několika publikací své číšnické sako oblékal naposledy, psal se rok 1982. Během své dlouhé profesní pouti zažil Karel Pinka nejen prvorepublikové gastronomy a hoteliéry, jako například Karla Šroubka, ale i neutěšené období socialistické gastronomie. Pracoval v mnoha restauracích, prošel nejlepšími pražskými hotely, jako byly Alcron, Ambassador, Esplanade. Obsluhoval úplně prvního hosta hotelu Jalta, kde potom pracoval pětadvacet let až do svého odchodu do penze.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem