Dostupnost: | Vyprodáno |
Vazba: | Pevná |
Počet stran: | 609 |
Jazyky: | česky |
Vydáno v: | Praha |
Náklad: | 100 000 ks |
Vystaveno: | pá 18. března 2022 15:29 |
Číslo položky: | 299380 |
Polévky, zavářky a vložky, předkrmy, úprava masa a omáček, brambory, luštěniny a houby, zelenina, moučníky, cukrovinky, dorty, polevy, zmrzliny, krémy a pěny, ovoce, nápoje, úprava pokrmů k večeři. Jídelní lístek podle ročních dob. Strava pro nemocné. Stolničení. Jídelníčky. Zdravotní jídla. Lékařská část.
Marie Janků-Sandtnerová, křtěná Marie Theresie Emerica, rozená Sandtnerová byla česká učitelka, autorka kuchařských příruček a propagátorka zdravé výživy. Její kuchařky se dočkaly mnoha vydání a jsou známy pod lidovým názvem „Sandtnerka“. Narodila se v Praze na Novém Městě v rodině litografa Otty Sandtnera a jeho ženy Josefy roz. Novoveské. Vyučovala na Vyšší dívčí škole ve Vodičkově ulici v Praze, v letech 1916–1918 byla pověřena Magistrátem hl. m. Prahy, aby vedla vývařovnu pro chudé, strádající obyvatelstvo a válečné invalidy.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem