Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

String Quartet No. 5 - Stirng Quartet No. 2

Pavel Bořkovec, Viktor Kalabis, Vlach Quartet

Supraphon, Gramofonový Klub | 1967

Kategorie:

599 Kč

Stav:
NM
/
NM
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Československo
Poznámka: Minimum vlásečnic, obal bez opotřebení, původní příloha, cenovka
Vystaveno: st 18. května 2022 9:40
Číslo položky: 333664

A - Pavel Bořkovec: String Quartet No. 5
B - Viktor Kalabis: String Quartet No. 2

Viktor Kalabis

Viktor Kalabis byl český skladatel, který ve 20. století významně přispěl do repertoáru klasické hudby. Jeho dílo je známé svým modernistickým stylem, který zahrnuje tradiční i moderní prvky. Kalabisovy skladby často odrážejí jeho hluboké porozumění hudební struktuře a schopnost vytvářet složitá a emocionálně působivá díla. Během své kariéry zkomponoval celou řadu skladeb včetně symfonií, koncertů, komorní hudby a děl pro sólové nástroje.

Pavel Bořkovec

Pavel Bořkovec byl český hudební skladatel a hudební pedagog. Studoval na Pražské konzervatoři u Josefa Suka. Jeho učiteli dále byli Jaroslav Křička a Josef Bohuslav Foerster. V letech 1946–1967 učil na Akademii múzických umění v Praze. Mezi jeho studenty patřili Pavel Blatný, Jiří Pauer, Vladimír Sommer, Petr Eben, Jan Klusák, Jan Novák a Jan Truhlář, Radim Drejsl, Miroslav Raichl. Složil nejméně dvě opery, dva klavírní koncerty, jedno concerto grosso, balet a pět smyčcových kvartetů. V tomto článku byl použit překlad textu z článku Pavel Bořkovec na anglické Wikipedii.

Vlach Quartet

Vlach Quartet je renomované smyčcové kvarteto, které se významně zapsalo do světa komorní hudby. Kvarteto, pojmenované po českém houslistovi Josefu Vlachovi, se proslavilo interpretací klasického repertoáru, včetně děl Beethovena a Mozarta. Soubor má za sebou bohatou nahrávací historii a na svém kontě několik alb, která dokládají jeho technickou zdatnost a hlubokou muzikálnost. Jejich diskografie zahrnuje interpretace významných smyčcových kvartetních cyklů, které byly kladně přijaty kritikou i publikem. Soubor Vlach Quartet vystupoval na různých prestižních místech a byl součástí mnoha mezinárodních hudebních festivalů, kde si získal pověst díky svému vytříbenému zvuku a soudržné hře souboru.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu