Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Všechny podoby lásky

Aminatta Forna

Knižní klub | 2014


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 496
Jazyky: česky
Překladatel: Petra Klůfová-Štechová
ISBN: 978-80-242-4558-4
Vystaveno: st 9. února 2022 17:47
Číslo položky: 279641

Čtyřicetiletý psycholog Adrian Lockheart se rozhodne odejít z Velké Británie, aby unikl z pout krachujícího manželství i poměrně úspěšné, ale už dlouhou dobu stagnující kariéry, a do hlavního města Sierry Leone přichází krátce po skončení občanské války. V nemocnici se spřátelí s mladým charizmatickým chirurgem Kaiem Mansaryem, který žije jen svojí prací a vzpomínkami na osudovou lásku Nenebeh. Jeho prvním pacientem je umírající profesor historie, jenž zase Adrianovi postupně vypráví svůj životní příběh, v jehož centru stojí vztah s ženou jeho kolegy.
Román britské spisovatelky Aminatty Fornaové, který se dostal do užšího výběru na Orange Prize a obdržel Commonwealth Prize za nejlepší knihu roku 2011, je několikavrstevným příběhem o osudech všedních lidí na pozadí nevšedních historických událostí a netušených hlubinách vášně a lásky, hraničící až s posedlostí.

Komentáře ke knize
Aminatta Forna

Aminatta Forna se narodila v Glasgow, Skotsko. V dětství pobývala v Íránu, Thajsku a Zambii a dlouho žila v Sierra Leone, kde její otec pracoval jako lékař a působil jako disident. Její knihy byly přeloženy do patnácti jazyků. V březnu 2014 obdržela cenu Donalda Windhama za literaturu, kterou uděluje každoročně univerzita v Yale. Kromě psaní knih publikuje také povídky a články v tisku, píše scénáře pro televizi i rozhlas, za které obdržela několik cen. Vyučuje tvůrčí psaní na Spa University v Bathu. V roce 2003 založila charitativní organizaci Rogbonko, která postavila školu v Sierra Leone a zastřešuje několik projektů v oblasti vzdělávání, hygieny a zdraví matek v této zemi. Aminatta Forna žije v Londýně. Bibliografie: 2002 - The Devil that Danced on the Water 2006 - Ancestor Stones 2010 - The Memory of Love 2013 - The Hired Man 2014 - The Angel of Mexico City

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet