Stav: |
Dobrý
|
Dostupnost: | Skladem pro e-shop |
Vazba: | Brožovaná |
Počet stran: | 190 s., [8] s. obr. příl |
Jazyky: | česky |
Vydání: | 4. vyd. |
ISBN: | 9788070321928 |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | st 1. května 2024 10:49 |
Číslo položky: | 831700 |
Polévky, maso a vnitřnosti, drůbež, vejce, ryby a jiná vodní zvířena, zelenina, luštěniny, houby, přílohy k hlavnímu jídlu, saláty, čatní a čalamády, pečivo, moučníky a sladkosti a rozličné nápoje. Doplněno barevnými fotografiemi.
Vladimír Miltner byl jedním z předních českých indologů. Navštěvoval gymnázium v Karlových Varech. Již v té době studoval hindštinu a urdštinu. Po maturitě nastoupil na Karlovu univerzitu do oboru indická filologie a indologie. Nejdříve pracoval v jazykové škole, později nastoupil jako pracovník ČSAV. V roce 1967 začal své tříleté působení na univerzitě v Paříži. Když byl nucen odejít z politických důvodů z ČSAV, pracoval chvíli jako kuchař a poté se uplatnil jako redaktor časopisu 100+1 ZZ a překladatel. Po pádu komunistického režimu se vrátil na akademickou půdu ČSAV. Zemřel za nevyjasněných okolností v Indii na cestě po řece Ganze. Zabýval se především indologií se zřetelem na hindštinu, staroindickou erotiku, medicínu a jídlo. Publikoval anglicky i česky. Překládal ze sanskrtu, páli, hindštiny, maráthštiny, bradžštiny, hindaví, urdštiny, bengálštiny a angličtiny.
Narozen 6. 6. 1946 v Praze, zemřel 13. 9. 2016. Fotograf, věnoval se fotografii se sociálně dokumentárním zaměřením , spoluautor časosběrného fotografického cyklu Český člověk, také se zaměřoval na fotografii jídla, produktů a zátiší. Fotograficky doprovázel kuchařské publikace a věnoval se i tvorbě místopisných pohlednic.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem