Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Dynastie Morlandů. Díl 3, Divoký princ

Cynthia Harrod-Eagles

Knižní klub | 1998


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 302
Jazyky: česky
Překladatel: Eva Ruxová
Edice: 3. svazek ed. Dynastie Morlandů 17x
Vydání: 1
ISBN: 80-7176-786-7
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Tomáš Řízek
Vystaveno: čt 13. července 2017 11:20
Číslo položky: 14410

První díl epické ságy o rodině Morlandů, žijící na drsném severu blízko skotských hranic, je zarámován vzrušující dobou války Dvou růží - rodu Lancasterů a Yorků, bojujících o anglický trůn.
Zakladatelka rodu - chudá, ale urozená Eleanor Courteneyová přijde na Morland proti své vůli jako nevěsta Roberta Morlanda, syna zcela nevzdělaného chovatele ovcí, ale jednoho z nejzámožnějších mužů Yorkshiru. Na rozdíl od svého otce je mladý Robert jemný a vzdělaný muž. Do snoubenky, kterou mu vybrali, se zamiluje na první pohled. Eleanor je však ohromená a zděšená. Tajně miluje Richarda, vévodu z Yorku, a zasnoubení se synem sprostého chovatele ovcí ji uráží. Děsí ji i studený, tvrdý, divoký kraj Yorkshiru a primitivní dům, v němž se má stát paní. Musí poslechnout - ve svém srdci však ví : vzít si ho musím, ale milovat ho nebudu nikdy.
Eleanor se jako manželka dědice morlandského panství stává významnou osobností kraje, podporuje York a je přítelkyní králů tohoto rodu - Richarda i Edwarda. Vůči svému muži splní povinnost, porodí mu deset dětí a po letech trpného soužití - téměř na sklonku života - si ho hluboce zamiluje.

Komentáře ke knize
Cynthia Harrod-Eagles

Cynthia Harrod-Eagles je britská autorka romantických a mystery novel. Narodila se v Shepherd\'s Bush v Londýně. Navštěvovala Burlingtonskou školu - dívčí charitativní školu založenou v roce 1699. Studovala na Edinbourghské univerzitě a Univerzitě v Londýně. Zabývala se studiem Angličtiny, historie a filozofie. Svou první novelu napsala při studiu na vysoké škole a v roce 1972 vyhrála cenu pro mladé spisovatele s knihou THE WAITING GAME. Poté vystřídala řadu zaměstnání v obchodním světě, například byla obchodním manažerem společnosti Coca Cola v Edinbourghu nebo jako úředník pro BBC v Londýně. Během svých činností psala po večerech a víkendech. Zrození románů Dynastie Morlandů jí umožnilo stát se spisovatelkou na plný úvazek v roce 1979. Série byla původně předurčena k dvanácti svazkům, ale jejich popularita přinutila jejich autorku pokračovat dále až k číslu třicet čtyři. V roce 1993 vyhrála cenu o nejlepší novelu roku s dílem Emily, třetí knihou ze ságy rodu Kirovových - trilogie z prostředí Ruska. Také píše mezinárodně uznávané BILL SLIDER MYSTERIES. Cynthia stále žije v Londýně s manželem a třemi dětmi. Vedle psaní je její vášní také hudba, koně, víno, architektura a anglický venkov.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat