Stav: |
Dobrý, razítko a nálepky z knihovny
|
Dostupnost: | Skladem pro e-shop |
Vazba: | Brožovaná |
Počet stran: | 313 |
Jazyky: | česky |
Edice: | Minikuchařka 4x |
Vydání: | Vydání 1. |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | út 20. února 2024 11:04 |
Číslo položky: | 762378 |
Soubor instrukcí ke správné životosprávě (co máme jíst, jestliže váha stoupá, jak uvařit redukční dietu) je následován konkrétními jidelními lístky a recepty, a to vše je prokládáno historkami J. Šejbalové, které se vztahují k jídlu, našim předním hercům a divadelnímu prostředí. Dietní návody jsou rozděleny na jídla pro otylé obecně a na pokrmy pro ovocné a zeleninové odlehčovací dny, pro ostré režimy kvůli rychlému zhubnutí, pro mírný odtučňovací průběh a pro pouze udržovací účel. Na konci je tabulka kalorických a biologických hodnot hlavních součástí našeho jídelníčku.
Doc. MUDr. Přemysl Doberský, DrSc. byl český lékař interní medicíny, představitel české obezitologie a v šedesátých letech hlavní dietolog Ministerstva zdravotnictví. Byl zakladatelem Pracoviště experimentální dietetiky a vědecký pracovník IKEM v Praze 4. Je autorem kontrastní diety, která slouží k redukci nadváhy. a další dietetické příručky. V roce jeho úmrtí 1983 byl vydán Dietní systém MUDr. Přemysla Doberského a kolektivu pro nemocnice a lázeňská zařízení jako závazná celostátní norma.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem