Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

1968 : revoluční rok ve fotografiích

Gianni Morelli, Carlo Batà

Dobrovský s.r.o | 2017


249 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná
Počet stran: 223
Jazyky: česky
Editor: Carlo Batà, Gianni Morelli
Překladatel: Petr Sumcov
Edice: Knihy Omega 444x
ISBN: 9788073907549
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 15. února 2024 14:43
Číslo položky: 759027

Rok 1968 si historie pamatuje jako období společenských a politických změn a celosvětových protestů proti stávajícímu sociálnímu modelu: dělníci, studenti i etnické menšiny požadovali reformy, spravedlnost a zlepšení životních podmínek.

Desetitisíce lidí procházely ulicemi a volaly po ukončení vietnamské války. Od Mexika po Japonsko, od Francie po Československo docházelo v ulicích ke střetům a represím ze strany mocenských sil. Pražské jaro bylo zadušeno sovětskými tanky. Ale to není zdaleka vše, co tento na události bohatý rok přinesl: vesmírné mise, medializované vraždy, Beatová generace i vlna pacifismu ovládla hlavní zprávy. Tato kniha předkládá fotografie, na nichž jsou zachyceny nejdůležitější události roku 1968. Snoubí v sobě talent nejlepších fotografů s doprovodným vysvětlujícím textem.

Komentáře ke knize
Gianni Morelli

Gianni Morelli, spisovatel, cestovatel, geograf, velký znalec v Latinské Americe. Píše povídky, romány a filmové scénáře. Pro Garzanti publikoval román amori, plošiny a mluví stroje , ve španělštině . Vydal povídky v Itálii, Švýcarsku a na Kubě. Na podvodu a podvodu otázkách také obyčejný v Havana Red, nedávno vydal podvodníci. Je-li podvod je otázkou stylu , přeloženy do angličtiny a francouzštiny. Psal články cestování, geografie, historie, kostým pro časopisy a celostátních novin; a knihy o stejných tématech pro hlavních italských nakladatelství. Některé z nich byly přeloženy do angličtiny, francouzštiny, španělštiny, portugalštiny a němčiny. V roce 1979 spolupracoval pojetí ClupGuide, cestovní edice, které řídil až do roku 2008. Od roku 2001 řídí redakční laboratoř Iceigeo Milan

Carlo Batà

Carlo Batà se narodil v Miláně v roce 1975. Udělen politologie na Státní univerzitě v Miláně, vyučuje dějiny Hispánská kultura Institute Universitario Orientale v Neapoli. Kromě toho, že autor José Martí. Il Maestro delle kvůli Americhe a Ernesto Che Guevara , různé práce v italštině a spolupracoval v úpravách druhé. Thomas Sankara provádí s biografií jedné z největších prezidentů, kteří dali Afriku. Jeho vláda provádí iniciativ proti korupci, zlepšení vzdělávání, zdravotnictví, zemědělství a postavení žen. Vládl čtyři roky , než byl zabit. Sankara byl definován v mnoha ohledech. To byl „prezidentem zemědělců“ stanovit priority a posílit pracovníky na farmě zapomenutá historie. To bylo „rebel prezident“ pro návrhy pro globální odzbrojení. Bylo to „svět je nejchudší prezident“, řekl: „Nemůžeme být bohatí představitelé chudé země“ Bylo to „feministka“ pro zvláštní pozorností věnovanou ženám, stavební kameny života. Bylo to „zelené“ plán rozvoje zalesňování, aby přestal pouštní zásah.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více