Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Karamel

cukrářský produkt; teplem zpracovaný cukr

Karamel je potravina světle až tmavě oranžové barvy a nasládlé chuti, jež vzniká karamelizací cukru. Karamel bývá používán k dochucování bonbonů. Je běžně používán jako potravinářské barvivo i v ostatních potravinářských výrobcích . Karamel se z cukru vyrábí zahřátím na asi 170 °C . Během tání, ke kterému dochází u krystalů cukru, když se jejich teplota přibližuje této teplotě, se molekuly cukru rozkládají na jiné, nestálé sloučeniny, které pak dávají karamelu charakteristickou barvu a chuť.

Zobrazit vše

Výběru odpovídá
vydání

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více