Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Partita / Parthia / Serenata / Ottetto

Collegium Musicum Pragense, Josef Mysliveček, František Vincenc Kramář - Krommer, Václav Vincenc Mašek, Jiří Družecký

Supraphon | 1990

Kategorie:

400 Kč

Stav:
NM
/
VG+
Dostupnost: Skladem pro e-shop
ISBN: 8596911009710
Vydáno v: Československo
Poznámka: Minimum vlásečnic, obal bez opotřebení, cenovka
Vystaveno: čt 29. února 2024 4:15
Číslo položky: 772110

- Serenata In Dis (A Due Chori) 15:12min
- Parthia In Dis For Two Oboes, Two Clarinets, Two French Horns And Two Bassoons 10:41min
- Octet In B Flat Major For Two Oboes, Two Clarinets, Two French Horns And Two Bassoons 9:28min
- Partita For Two Oboes, Two Clarinets, Two French Horns, Trumpet, Two Bassoons And Double Bassoon, Op. 45, No. 1 22:02min

Josef Mysliveček

Josef Mysliveček byl český hudební skladatel, který se v 18. století významně zapsal do vývoje klasické hudby. Narodil se v Praze a později se přestěhoval do Itálie, která byla v té době centrem operní a instrumentální tvorby. Mysliveček si díky svému českému původu vysloužil přezdívku "Il Boemo" . Proslul především svými operami, které komponoval v italském stylu, a napsal také značné množství instrumentální hudby, včetně symfonií a koncertů.

Collegium Musicum Pragense

Collegium Musicum Pragense je renomovaný český komorní orchestr, který se specializuje na interpretaci klasické hudby, zejména z období baroka, klasicismu a raného romantismu. Soubor byl založen v 60. letech 20. století a rychle si získal uznání pro svou autentickou interpretaci a kvalitní výkony. Během své kariéry spolupracoval Collegium Musicum Pragense s mnoha významnými sólisty a dirigenty a přispěl tak k bohaté kulturní scéně Československa a později České republiky. Jejich repertoár zahrnuje širokou škálu hudebních skladeb, včetně děl známých autorů i méně známých českých mistrů, na které často upozorňují na mezinárodní scéně prostřednictvím svých nahrávek a koncertů. Díky své oddanosti hudební dokonalosti se soubor stal respektovaným jménem ve světě klasické komorní hudby.

František Vincenc Kramář - Krommer

František Vincenc Kramář, známý spíše jako Franz Krommer, byl český hudební skladatel a houslista, který se narodil 27. listopadu 1759 v Kamenici nad Lipou v Čechách a zemřel 8. ledna 1831 ve Vídni. Byl významnou osobností přechodu od klasicismu k romantismu. Krommerova kariéra vzkvétala ve Vídni, kde od roku 1818 až do své smrti zastával váženou funkci dvorního hudebního ředitele .

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více