Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Základní kurz novořeckého jazyka : Eisagōgī stī neoellīnikī glōssa, CD Klíč k řešení úloh

Růžena Dostálová, Aikaterini Franc, Catherine Franc-Sgourdeou

Set Out | 2004

Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 498
Jazyky: česky , řecky
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 25. května 2023 11:27
Číslo položky: 557484

První česká učebnice novořečtiny s rozsáhlejšími řeckými a českými cvičeními, s poučením o gramatických, morfologických i syntaktických jevech a se základní slovní zásobou (3700 slov). Cvičebnice je založena na zkušenostech z výuky novořečtiny na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně od roku 1993/94 a snaží se uživat ele seznámit nejen s jazykem, ale i se základními informacemi o současném životě v Řecku a řecké kultuře. Témata cvičení v pokročilejší části učebnice byla volena s ohledem na témata státních zkoušek na Státní jazykové škole v Praze tak, aby učebnice mohla sloužit i posluchačům této školy. Ke knize je přiloženo CD a klíč k řešení úloh.

Komentáře ke knize
Růžena Dostálová

Růžena Dostálová byla česká filoložka, historička, literární historička, překladatelka a přední byzantoložka. V letech 1945–1950 vystudovala na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy klasickou filologii a zároveň v letech 1949–1952 i novořečtinu. V roce 1952 na téže univerzitě obhájila disertační práci Řecký román o Ninovi na papyrových zlomcích a získala titul PhDr. V roce 1959 získala titul CSc. Po studiu pracovala v ČSAV.V roce 1993 se habilitovala pro obor byzantská a novořecká filologie na Univerzitě Karlově a v roce 1996 byla jmenována profesorkou v oboru klasické filologie. Byla autorkou velkého množství knih, odborných studií i překladů. Externě přednášela na Univerzitě Karlově v Praze a na Masarykově univerzitě v Brně.

Aikaterini Franc

Narozena 26. 4. 1935 na ostrově Samos , od roku 1965 žije v Česku. Historička a filoložka, zaměřená na řeckou filologii.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet