Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Záhady lidského těla : člověk - tvor nedokonalý

Milan Klima

Ikar | 2008


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 159
Jazyky: česky
Vydání: 1
ISBN: 978-80-249-1158-8
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Veronika Průchová
Vystaveno: pá 29. května 2020 15:21
Číslo položky: 100536

Proč nám občas zaskočí a co se přitom děje v krku? Co mají zuby moudrosti společného se slepým střevem? Je lidská ruka nejdokonalejším nástrojem pod sluncem? Slouží otisky prstů jen kriminalistům? Proč nás bolí páteř?

Ani si neumíme představit, kolika složitých pochodů v buňkách, tkáních, nervech, smyslových orgánech, svalech a kloubech je zapotřebí, abychom pohnuli třeba jen špičkou prstu. Autor nad jiné povolaný nás provází lidským tělem a rozšiřuje naše poznání téměř způsobem detektivním. Nechá nás nahlédnout pod kůži, do zvrásněné mozkové kůry, objasní souvislost ruky člověka se zvířecí, seznámí nás se složitou nervovou soustavou… Od žraloka po člověka: srovnáním dokáže, že jsou všechny známé žijící i vymřelé druhy obratlovců vývojově navzájem příbuzné… Odhalí dosud skrytá tajemství a slabá místa podivuhodné, záhadné a nedokonalé anatomie lidského těla.

Komentáře ke knize
Milan Klima

Narozen 23.1.1932 v Praze. RNDr., CSc., Anatom, ilustrátor a malíř, vedoucí morfologického oddělení Ústavu pro výzkum obratlovců Československé akademie věd. Práce v oboru anatomie obratlovců, překladatel z němčiny a angličtiny.Emigroval do Německa. Od roku 1972 profesorem anatomie na Goethově univerzitě ve Frankfurtu nad Mohanem a hostujícím profesorem Akademie výtvarných umění tamtéž. Malíř, spisovatel, lékař, skaut. Autor ilustrací pětidílného anatomického slovníku vydaného v Německu a sérií obrazů založených na podobnosti ve stavbě lidského těla a ostatních částí přírody, architektury...atd. Autorem fascinující série obrazů na téma vývoj plodu.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet