Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Vývoj mapového zobrazení území Československé socialistické republiky : III - Mapování a měření českých zemí od pol. 18. stol. do počátku 20. stol

František Boguszak

Ústřední správa geodézie a kartografie | 1961


699 Kč 419 Kč

Stav:
Dobrý, natrhnutá obálka vzadu na třech místech, cca 2 cm, ohmataná obálka
Dostupnost: Skladem na prodejně
Část souboru: Vývoj mapového zobrazení území Československé republiky - František Boguszak, Jan Císař, Karel Kuchař (1961, Ústřední správa geodézie a kartografie)
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 80, [4]
Jazyky: česky
Edice: Vývoj mapového zobrazení území Československé socialistické republiky 2x
Vydání: 1. vyd
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 23. října 2020 16:51
Číslo položky: 123176

Z třísvazkového historického díla je vydán první a třetí svazek, který seznamuje s podrobnými mapami, vypracovanými kolektivem pracovníků ke katastrálním a vojenským účelům, a vysvětluje jejich vznik, vývoj a techniku.

Komentáře ke knize
František Boguszak

František Boguszak byl český zeměměřič, topograf, vysokoškolský a středoškolský pedagog a autor publikací a učebnic. Po absolvování reálky v Plzni byl v roce 1915 povolán do armády. Po skončení první světové války nastoupil do Vojenského zeměpisného ústavu v Praze a současně studoval zeměměřictví na vysoké škole speciálních nauk ČVUT v Praze. Absolvoval stáž ve Francii. V roce 1935 byl na základě předložené práce jmenován doktorem technických věd. Ve VZÚ se zabýval otázkami topografického mapování. Později se této problematice věnoval i v civilním sektoru. Ve VZÚ začal i svou pedagogickou práci. Od roku 1929 vedl topografické kurzy VZÚ a od roku 1937 přednášel topografické mapování na ČVUT. Po druhé světové válce se vrátil na ČVUT a působil zde do roku 1958. V letech 1961-1964 byl profesorem odborných předmětů na Střední průmyslové škole zeměměřické.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více