Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Všechny barvy duhy

Theo Addair, Alžběta Bílková, Sam Xabyssus, Sára Vůchová, Lucie Zelinková, Hugo Hartman, Karolína Skácelová, Michael Walter, Radek Blažek, Eva Pospíšilová, Klára Pospíšilová, Martina D Antonín

Euromedia Group | 2021


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 242
Jazyky: česky
Edice: Yoli 243x
Vydání: Vydání první
ISBN: 9788024277943
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 7. listopadu 2022 7:57
Číslo položky: 432980

Jedenáct českých autorů, jedenáct young adult povídek o odvaze, přátelství, prvních láskách i síle a odhodlání být skutečně sám sebou. Vedle známých YA autorů, jakými jsou Theo Addair nebo Alžběta Bílková, představí kniha i řadu debutantů. Jejich hrdinové hledají vlastní identitu, navazují komplikované a jedinečné vztahy a snaží se najít své místo ve společnosti, která je v určitých ohledech přijímá, a v jiných naopak diskriminuje.

Povídky autorů (Lucie Zelinková, Sam Xabyssus, Sára Vůchová, Alžběta Bílková, Eva a Klára Pospíšilová, Theo Addair, Radek Blažek, Martina D. Antonín, Karolína Skácelová, Michael Walter) se věnují tématům homosexuality, bisexuality a coming outu, stejně jako nebinarity, transgender, asexuality a dalším.

Komentáře ke knize
Martina D Antonín

Narozena 14. 11. 1978 v Praze. Česká transgender spisovatelka, autorka sci-fi a fantasy, překladatelka komiksů a pořadatelka larp .

Theo Addair

Theo Addair není úplně české jméno. Vymyslel ho totiž kdysi pro svou postavu v textové hře na hrdiny . A už mu tak nějak zůstalo. Mluví ženským hlasem v mužském rodě. Narodil se jako žena, ale považuje se za gender fluid, tedy člověka flexibilního vůči genderové identitě. Narodil se na Královských Vinohradech v Praze. Odmala byl jako pytel blech a jedině knížky ho dokázaly udržet v klidu. Taky byl vždycky divná holka. Dnes pracuje v advokátní kanceláři v centru Prahy a kromě psaní je jeho zálibou cestování a s ním spojený zájem o cizí jazyky. Se svými krátkými povídkami se umístil v několika literárních soutěžích včetně prestižní Ceny Karla Čapka. LGBT kniha Muffin a čaj je Theovým debutovým románem, na jaře 2019 Yoli vydalo jeho pokračování s názvem Koláčky a spiklenci. V nakladatelství Laser vyšel první díl fantasy série Ve stínu oskeruše s názvem Na kraj světa, na jaře 2020 vyjde pokračování nazvané Čtyřměstí. Momentálně pracuje na další knize.

Sára Vůchová

Sára Vůchová je amatérská spisovatelka, velká fanynka hudebního divadla a fakt temná duše s romantickým srdcem a zvláštním smyslem pro humor.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více