Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Víc než medaile : Český klub fair play

Pavel Kovář

Mladá fronta | 2015


149 Kč 89 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná
Počet stran: 198
Jazyky: česky
Edice: Edice Českého olympijského výboru 10x, 52. publikace Olympijské knihovničky 2x
Vydání: První vydání
ISBN: 9788020438812
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 29. listopadu 2022 7:59
Číslo položky: 446718

Historie Klubu fair play, kterou tato kniha popisuje, se píše od poloviny 70. let minulého století. Snahou jeho zakladatelů bylo vyzdvihnout čestné sportovní jednání.
Za dobu existence Klubu byla Cena fair play udělena dlouhé řadě sportovců, trenérů, funkcionářů i novinářů. Některá jména se na stránky novin dostala poprvé, jiná patří k velmi známým. Ceny fair play udělené sportovním veličinám dokazují, že i pro ně má skutečnou hodnotu pouze vítězství po čestném boji. Pro mládež jsou to ty nejlepší vzory.
Klub fair play chce výrazněji vstoupit do povědomí širší veřejnosti, aby si i diváci a lidé, kteří nesportují, dokázali odpovědět na otázku, co znamená chovat se „fair“. Jestliže na hřišti to znamená ctít soupeře, dokázat mu pomoci i za cenu vlastního znevýhodnění, přiznat chybu, teč či faul, v běžném denním životě je to totéž jako dodržovat zákony, řídit se jimi a přidat trochu lidskosti.

Komentáře ke knize
Pavel Kovář

Pavel Kovář působil od poloviny 70. let v deníku Lidová demokracie a od roku 1990 pracuje v týdeníku Reflex. Napsal životopisné knihy o herci Kopeckém, psychiatru Plzákovi, fotbalistovi Bicanovi a žokeji Váňovi; autorsky se podílel na vzniku četných televizních dokumentů.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet