Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Ve znamení hada

Jan Jiráň, Marian Palla

Primus | 1994


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 118
Jazyky: česky
ISBN: 80-85625-06-7
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Hynek Bouček
Vystaveno: čt 6. prosince 2018 9:07
Číslo položky: 47196

Autor s osobitým humorem a ironickým nadhledem předkládá čtenářům epizody ze svého života od dětství a studentských let až po zhruba šedesátá léta 20. století. Půvabná tříšť osobních vzpomínek je podána živým jadrným jazykem, se svérázným smyslem pro absurdity života a citem pro slovní i situační komiku.

Pojednání o radostné cestě od kolébky ke krematoriu malíře Vladimíra Komárka se stalo klasikou české literatury. Tato kniha vychází z poslední autorem doplněné verze a je rozšířena o vyprávění Růženy Komárkové o její radostné životní cestě vedle svého muže.

Komentáře ke knize
Marian Palla

Marian Palla je český prozaik, básník, výtvarník, publicista a recesista. V roce 1977 ukončil studium v Brně na konzervatoři v oboru kontrabas. Žije v Brně, kde působí jako docent na Fakultě výtvarných umění. Přes patnáct let hrál v orchestru Janáčkovy opery v Brně. Vedle činnosti hudební se věnoval malbě. Má za sebou celou řadu samostatných výstav u nás i v zahraničí. Jeho díla jsou zastoupena ve sbírkách Národní galerie v Praze, Galerie v Pardubicích, Galerie v Olomouci a Moravské galerie v Brně. Od roku 1994 je asistentem na Fakultě výtvarných umění VUT Brno. V roce 2000 absolvoval Atelier multimedia, koncept, environment na FaVU VUT. Je členem několika uměleckých skupin. Je též autorem několika knih, jednu z nich na SF námět s mimozemšťany určenou pro děti napsal společně s Janem Jiráněm . Byla vydána i jako zvuková nahrávka. V roce 2003 se stal historicky prvním mistrem České republiky ve slam poetry.

Jan Jiráň

Jan Jiráň je český herec, hudebník, písničkář, divadelní pedagog, režisér, producent a kulturní publicista. 2015 Zvláštní cena Asociace vydavatelů audioknih za mimořádný přínos, podporu a rozvoj audioknih v ČR Dnes večer s divadlem Čin čin Kouzelná školka Legenda Studio Ypsilon Letopísně Pražský Montmartre Pohádky naruby V Praze bejvávalo blaze Žofín, ostrov vzpomínek Bakaláři, 1999 Banánové rybičky Všechnopárty Botafogo - Babylon ČT Ostrava Botafogo - Pozdní sběr Všechnopárty Všechnopárty Rozhovor s Janem Jiráněm v rozhlasovém pořadu Blízká setkání

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu