Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Trojí svědectví

Dita Skálová, Fedor Gál, Marketa Zádorová

G plus G | 2000


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 141
Jazyky: česky
Edice: Zde a nyní 2x
Vydání: 1. vyd
ISBN: 80-86103-35-8
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 16. ledna 2023 15:00
Číslo položky: 476010

V této knize najdete tři autentické příběhy třech židovských rodin z Čech, ze Slovenska a z Podkarpatské Rusi. Autoři předkládají tuto knihu čtenářům bez iluzí a sentimentu. Věří že, zlo a nenávist nejdou odvrátit láskou, pokorou, ani jakoukoli knihou. Lze se jim pouze postavit tváří v tvář. Poučený člověk má pro tento typ odporu motivaci a snad i více odvahy.
Všechny příběhy vyprávějí ti, kteří holocaust a pobyt v koncentračním táboře přežili. Vzpomínají na toto období, na hrozné podmínky života Židů ještě před deportacemi do koncentračních táborů, na "nežití" v nich a samozřejmě na ty, kteří se domů již nevrátili.
Další autoři: Dita Skálová, Markéta Zadorová

Komentáře ke knize
Dita Skálová

Česká publicistka. Rozená Edita Picková, vlastním jménem Edita Steinová. Narozena 14. 5. 1920 v Červeném Kosteleci, zemřela 18. 1. 1999 v Příbrami.

Fedor Gál

Doc. Ing. Fedor Gál, DrSc. je slovenský politik, sociolog, prognostik a podnikatel židovského původu, žijící v České republice. V roce 1972 vystudoval Chemicko-technologickou fakultu SVŠT v Bratislavě. V roce 1977 ukončil svoji vědeckou přípravu ze sociologie na Sociologickém ústavu Slovenské akademie věd, v roce 1992 se stal doktorem ekonomických věd na Vysoké škole ekonomické v Praze. V období existence ČSSR patřil k známým disidentům. V průběhu Sametové revoluce se stal spoluzakladatelem hnutí Veřejnost proti násilí, vedl Koordinační centrum VPN, později se stal předsedou tohoto hnutí a poradcem Federální vlády ČSSR. O několik let později se stal spolumajitelem soukromé televize Nova, roku 1995 založil v Praze knižní vydavatelství GplusG. Je členem Židovské obce v Děčíně. Jeho bratr Egon Gál je známý slovenský filozof.

Marketa Zádorová

Narodila se v Mukačevu jako páté dítě v rodině obchodníka textilem a bývalé učitelky. Po rozpadu Československa v roce 1938 připadlo Mukačevo Maďarsku a Marketa odmaturovala již na maďarském gymnáziu. Pro zákaz přijímání židovských studentů na maďarské vysoké školy se v roce 1943 po diferenčních zkouškách zapsala do posledního ročníku Dívčího učitelského ústavu v Miskolci . Školu ukončila těsně před deportací do koncentračního tábora. Po ročním vězení v Osvětimi a v Mauthausenu se v květnu 1945 dočkala osvobození americkou armádou. Brzy poválce se provdala. Na Filosofické fakultě UK v Praze vystudovala lingvistiku, knihovnictví a informatiku. Pracovala v pražské Městské knihovně a v Akademii věd. Překládá moderní českou beletrii do maďarštiny . Své vzpomínky sepsala v letech 1996-99 maďarsky i český; maďarská verze vychází na pokračování v časopise Prágai Tükör.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze
Lidé také hledají

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet