Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Třikrát záhady starého Londýna : Ohni, hoř! - Démon odlivu - Tři rakve

John Dickson Carr, Dickson John Carr

Odeon | 1979


49 Kč 35 Kč

Stav:
Dobrý, zvlněné listy
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná
Počet stran: 709
Jazyky: česky
Překladatel: František Jungwirth, Jiří Zdeněk Novák, Hana Bělohradská, Helena Karezová
Vydání: Vyd. 1.
ISBN: 01-086-79
Náklad: 80 000 ks
Poznámka: obálka Libor Fára
Vystaveno: pá 11. listopadu 2022 9:13
Číslo položky: 437009

Souborné vydání tří klasických případů soudce Ti z pera jeho tvůrce, holandského spisovatele a diplomata Roberta van Gulika.
1. SOUDCE TI A VRAŽEDNÝ ZVON
2. STRAŠIDELNÝ KLÁŠTER
3. ČERVENÝ PAVILON

Soudce Ti a vražedný zvon:
Soudce Ti je nově jmenován náčelníkem v Pu-jangu, kde usvědčí falešného opata a mnichy v chrámu Bezmezného milosrdenství, jejichž „zásluhou“ přicházely na svět nelegitimní děti. Při vyšetřování případu Liang versus Lin objeví soudce Ti pod obrovským zvonem několik let starou kostru a jen zázrakem se mu podaří zachránit holý život.

Strašidelný klášter:
Soudce Ti je přinucen kvůli bouři přenocovat se svým pomocníkem Tao Kanem v taoistickém klášteře v horách Chan-jüanu, kde musí vyřešit tři záhadné případy: případ balzamovaného opata, případ zbožné panny a případ nevraživého mnicha.

Červený pavilon:
Soudce Ti přebírá od náčelníka Lo ze sousedního okresu zdánlivě jasný případ sebevraždy akademika Li Liena a hned musí řešit smrt kurtizány Podzimní luny a údajnou sebevraždu Tao Kunga, která se stala před třiceti lety. Všechny tyto případy mají společné to, že se staly v Červeném pavilonu a mají vypadat jako sebevraždy…

Komentáře ke knize
John Dickson Carr

John Dickson Carr byl americký autor detektivek, který také publikoval pod pseudonymy : Carter Dickson, Carr Dickson a Roger Fairbairn. Americký literární následník G. K. Chestertona, před psaním detektivek psal historické romány. John Dickson Carr patří mezi velmi zásadní autory detektivek. Byl mistrem takzvaného tajemství v zamčených místnostech, ve kterém detektiv řeší zjevně nemožné zločiny. Svůj první publikovaný detektivní román vydal v roce 1930 pod názvem It Walks by Night , v němž představil francouzského policistu Henriho Bencolina. Pod pseudonymem Carter Dickson vytvořil řadu románů o siru Henry Merrivaleovi.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu