Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Slavná minulost německé hudby : kapitoly z dějin něm. hudby : sborník : Bach, Händel, Gluck, Haydn, Mozart, Beethoven, Weber, Schumann, Mendelssohn, Wagner, Brahms, Strauss ; [kapitoly z dějin německé hudby]

Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn, Johannes Brahms, Robert Schumann, Georg Friedrich Händel, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Richard Wagner, Carl Maria von Weber, Richard Strauss, Jiří Válek, Christoph Willibald Gluck

Panton | 1960


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 118
Jazyky: česky
Edice: 10. svazek ed. Čtení o hudbě 12x
Vydáno v: Praha
Poznámka: Vpisky/podtrhnáváno Z. Mahlerem
Vystaveno: čt 17. ledna 2019 13:54
Číslo položky: 50966

Publikace obsahuje texty hudebně vzdělávacího cyklu, nazvaného Kapitoly z dějin německé hudby, který byl vysílán Čs. rozhlasem k 10. výročí založení NDR. Přibližuje největší osobnosti německé hudební minulosti, a to J.S. Bacha, G.F.Händela, Ch.W. Glucka, J. Haydna. W.A. Mozarta, L. van Beethovena, C.M. Webera, R. Schumanna, F. Mendelssohna-Bartholdyho, R. Wagnera, J. Brahmse, R. Strausse.

Komentáře ke knize
Ludwig van Beethoven

Ludwig van Beethoven byl klíčovou postavou na přechodu mezi klasicismem a romantismem v západní umělecké hudbě. Narodil se 16. prosince 1770 v německém Bonnu, hudební nadání projevil již v raném věku a zpočátku ho učil jeho otec Johann van Beethoven. Později studoval u Christiana Gottloba Neefeho, který mu ve dvanácti letech pomohl vydat první skladbu. Ve svých dvaceti letech se Beethoven přestěhoval do Vídně, kde studoval u Josepha Haydna a získal si pověst klavírního virtuosa.

Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart byl plodný a vlivný skladatel klasicistní éry, který se narodil 27. ledna 1756 v Salcburku, který je dnes součástí Rakouska. Jeho mimořádný talent se projevoval již od mládí; hudbu začal skládat v pěti letech a vystupoval před evropskými královskými rodinami. Během své kariéry složil Mozart více než 600 děl, včetně symfonií, oper, komorní hudby, klavírních skladeb a koncertů, z nichž mnohé jsou považovány za základní kameny západní klasické hudby.

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach byl německý skladatel a hudebník období baroka, proslulý svými instrumentálními skladbami, jako jsou Braniborské koncerty, a vokální hudbou, jako jsou Matoušovy pašije. Bach se narodil 31. března 1685 v Eisenachu a pocházel z dlouhého rodu hudebníků. Během svého života zastával různá hudební místa po celém Německu, mimo jiné působil jako kostelní varhaník, dvorní hudebník a kantor na Thomasschule v Lipsku.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu