Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Sedmdesát velkých vynálezů starověku

Slovart | 2005


279 Kč 159 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 304
Jazyky: česky
Vydání: Vyd. 1.
ISBN: 9788072097043
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 26. ledna 2023 8:30
Číslo položky: 483016

V publikaci Sedmdesát velkých vynálezů starověku se vydáváme na překvapující a neobvyklou výpravu za lidskými vynálezy od prvních hrubých kamenných nástrojů našich nejstarších předků, kteří žili před dvěma a půl miliony let, až po objevy z období raného středověku.
Autoři textu, přední odborníci v oboru archeologie a historie, čerpají z poznatků moderní vědy i nejnovějšího výzkumu a prozkoumávají řadu nejúchvatnějších vynálezů lidských dějin, počínaje základními technologiemi kamene a ohně, kosti a dřeva. Můžete sledovat při práci lidi doby kamenné otloukající pazourek a dívat se přes rameno prvním kovodělníkům, kteří vytvářejí třpytivé ozdoby z mědi a ze zlata.
Kniha se zabývá některými zásadními otázkami minulosti: jak a kdy vzniklo zemědělství? jak vypadaly první domy a kdy se začaly používat kamenné oblouky? jak Římané i jiní vytápěli svá obydlí a jaké měli domovní instalace? jaký vliv mělo vaření, uchovávání potravin a kvašení na vývoj starověké kuchyně? jak změnily kolo a vůz život lidí a jejich mobilitu? Kdy se objevily první cesty a kdy se začaly podnikat dálkové plavby po moři?
V dalších částech knihy věnují autoři pozornost vzniku lovu, válečnictví a sportů, umění a vědy a také všemu, čím se lidé zdobili. Sledují vývoj válečných zbraní od oštěpů a luků se šípy k mečům a štítům, katapultům a kuším. Zkoumají nejstarší umělecké tradice lidstva, malování těla a tetování, ale také počátky písma, rané používání kódů a šifer a vznik matematiky, kalendářů i astronomie.
Kniha Sedmdesát velkých vynálezů starověku, plná informací, názorných schémat, mapek, plánů a podmanivých fotografií, je jedinečnou příručkou, jež přináší informace o řadě velice pozoruhodných lidských vynálezů a současně svědčí o vynikajícím důmyslu a životaschopnosti našich předků, což jsou vlastnosti, které nám dobře slouží až dodnes.

Celkem 554 ilustrací, z toho 484 barevných.

Komentáře ke knize
Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více