Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Santo Daimé : poselství z druhého břehu

Jiří Kuchař

2001


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 140
Jazyky: česky
Ilustrátor: Oldřich Hamera
ISBN: 9788072810635
Vystaveno: út 6. prosince 2022 15:04
Číslo položky: 453024

Lidé ve společenství Santo Daimé v Brazílii se pokouší o přímé poznání božského za pomoci rituálních nápojů a vedení šamanem.

Ukázka:

Jseš si vědom toho, co na sebe bereš? Víš, že odtud není návratu? Alespoň ne v tom smyslu, jak by sis představoval. Santo Daimé tě pohltilo, spatřil jsi Boží království, ale to není všechno. Když ses rozhodl přijet zpátky, potom musíš naplnit úděl, který sis sám vybral.

Před několika dny jsem ti řekl, že můžeš lidem sdělit poselství z druhého břehu. Když ses rozhodl pro návrat, znamená to jediné: nyní to poselství sdělit musíš. To je tvůj úkol.

Co pro to mám udělat? zeptal se stejně vážně kněz.

Totéž co já: musíš se stát šamanem. Tvoje úloha ovšem bude jiná než moje. Ty musíš svoje poznání šířit ve světě, ze kterého jsi přišel.

Za čas se budeš muset vrátit, ale vrátíš se jako jiný člověk. Potom musíš svým lidem vysvětlit, že Santo Daimé je jen prostředek, prostředek pro lidi dostatečně odvážné a připravené, ale že úděl většiny ostatních je jiný.

Santo Daimé ti tohle poznání dá; až se vrátíš zpátky, bude v tobě, jednou provždy, a ty se staneš jeho světlem.

Nemysli si – – je to mnohem těžší než být tady s námi. Náš svět je uzavřený, naši členové zatím plně nechápou, co Santo Daimé opravdu znamená. Ale ty to budeš muset prožít a pochopit, jinak byla tahle tvoje cesta zbytečná.

Komentáře ke knize
Jiří Kuchař

Jiří Kuchař je český spisovatel, publicista a badatel. Zabývá se alternativními metodami léčení a je autorem spirituálně zaměřené literatury a literatury faktu. Pravidelně publikuje v měsíčníku Regenerace . Jiří Kuchař je původním povoláním stavební inženýr. Jeho oborem byla podzemní voda. V době, kdy pracoval v národním podniku Stavební geologie, byl mezinárodním expertem v oboru hydrauliky podzemních vod. Po sametové revoluci založil nakladatelství Eminent a později stál Jiří Kuchař u zrodu měsíčníku Regenerace. Na svých zahraničních cestách navštívil Thajsko, Spojené státy, Egypt, Peru, Mexiko, Yucatan a Guatemalu. Silně jej ovlivnilo setkání se šamanem a zážitky spojené s ayahuascou . Za sérii článků o lidovém léčitelství v MF Dnes obdržel Jiří Kuchař bronzový bludný balvan. Ve volném čase studuje díla rakouského filosofa Rudolfa Steinera a švýcarského lékaře Carl Gustava Junga. Jiří Kuchař čerpal ze svých osobních zkušeností z návštěvy peruánského pralesa a jeho obyvatel. Celkem devět svazků z rozsáhlé sbírky průvodců Esoterické Čechy, Morava a Slezsko, kterou Jiří Kuchař vytvořil ve spolupráci s Václavem Vokolkem. Spolu s Marianem Jelínkem napsal Jiří Kuchař knihy o psychické stránce tréninku, přípravy a sportu vůbec, o získávání motivace a dosahování úspěchu. Kniha se váže k události z roku 1958. Tehdy se v kysucké osadě Turzovka zjevila Panna Maria lesníkovi Matúši Lašutovi. Kniha se zabývá duchovním odkazem zjevení, přináší rozhovor s lesníkem a dokumentuje další známá mariánská zjevení z celého světa. Dvojsvazková kniha pojednává o uměleckých dílech shromážděných Adolfem Hitlerem, která po skončení druhé světové války zůstala opuštěna v Československu....

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu