Dostupnost: | Vyprodáno |
Vazba: | Brožovaná |
Počet stran: | 101 |
Jazyky: | česky |
ISBN: | 80-86425-78-9 |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | po 4. prosince 2017 13:00 |
Číslo položky: | 21289 |
Kniha se věnuje rybám a jiným plodům moře, jejich úpravě a přípravě pokrmů z nich (polévky, předkrmy a hlavní jídla, majonézy, omáčky a másla k rybám) jako i nádobí k úpravě ryb.
Marie Janků-Sandtnerová, křtěná Marie Theresie Emerica, rozená Sandtnerová byla česká učitelka, autorka kuchařských příruček a propagátorka zdravé výživy. Její kuchařky se dočkaly mnoha vydání a jsou známy pod lidovým názvem „Sandtnerka“. Narodila se v Praze na Novém Městě v rodině litografa Otty Sandtnera a jeho ženy Josefy roz. Novoveské. Vyučovala na Vyšší dívčí škole ve Vodičkově ulici v Praze, v letech 1916–1918 byla pověřena Magistrátem hl. m. Prahy, aby vedla vývařovnu pro chudé, strádající obyvatelstvo a válečné invalidy.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem