Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Proměny hermeneutického myšlení

Jaroslav Hroch, Magdalena Konečná, Lukáš Hlouch

Centrum pro studium demokracie a kultury | 2010


399 Kč 349 Kč

Stav:
Dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 419
Jazyky: česky
Vydání: 1. vyd
ISBN: 978-80-7325-231-1 (váz.)
Vydáno v: Brno
Vystaveno: pá 12. srpna 2022 8:16
Číslo položky: 380456

Cílem této knihy je postihnout vznik, formování a vývojové proměny teorií rozumění a hermeneutických koncepcí v rámci dějin novodobé filosofie. První část publikace je dějinným úvodem do problematiky, který sleduje vývoj hermeneutiky ve smyslu teorie (respektive umění) interpretace a výkladu textů a přivádí čtenáře až ke vznikán í a formování moderní hermeneutiky v 18. století. V tomto momentě navazuje druhá část, která je pojata jako seznámení se základními tématy, která moderní filosofickou hermeneutiku charakterizují. Zaměřuje se tedy především na rozumění a vývoj jeho pojetí v různých hermeneutických koncepcích.

Komentáře ke knize
Jaroslav Hroch

Profesor filosofie Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Jaroslav Hroch se ve své vědecké činnosti zabývá dějinami soudobé filosofie, dějinami české filozofie 19. a 20. století, filozofií jazyka a filozofickou hermeneutikou, o jejímž předním představiteli Hansi-Georgu Gadamerovi vydal v roce 1989 knižní monografii Praxe a tradice v nakladatelství Academia , dále autorem 4 monografií a spoluautorem 6 knižních publikací monografického charakteru .

Magdalena Konečná

Narozena 8. 7. 1975. Mgr., Ph.D., autorka a vydavatelka učebnic pro děti. Zaměřená též na filosofii, germanistiku, estetiku a překladatelství.

Lukáš Hlouch

Narozen 1981. JUDr., Ph.D., právník, vysokoškolský pedagog, zabývá se problematikou právní interpretace, právní hermeneutiky a právní argumentace v teorii i praxi.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat