Stav: |
Velmi dobrý
|
Dostupnost: | Skladem na prodejně |
Vazba: | Brožovaná |
Počet stran: | 152 |
Jazyky: | česky |
Překladatel: | Petr Somogyi |
Vydání: | První vydání |
ISBN: | 9788027107735 |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | út 1. srpna 2023 12:28 |
Číslo položky: | 602552 |
.... plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla.
Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy.
Budeme se tedy bavit o chutích, vůních, barvách, jedech… a ještě o mnohém dalším: například o praskajících lízátkách, šampaňském, pálivých papričkách, česneku a halucinogenních účincích muškátového oříšku. A především si uvědomíme, jak úzce souvisí věda s běžnými věcmi, které den co den používáme, a s jevy, které vídáme kolem sebe.
Andy Brunning je autorem úspěšného blogu Compound Interest, věnovaného popularizaci chemie, kterou chápe jako neoddělitelnou součást každodenního života.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem