Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Proč pláčeme při krájení cibule? : plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla

Andy Brunning

Grada | 2019


319 Kč 299 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem na prodejně
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 152
Jazyky: česky
Překladatel: Petr Somogyi
Vydání: První vydání
ISBN: 9788027107735
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 1. srpna 2023 12:28
Číslo položky: 602552

.... plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla.
Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy.

Budeme se tedy bavit o chutích, vůních, barvách, jedech… a ještě o mnohém dalším: například o praskajících lízátkách, šampaňském, pálivých papričkách, česneku a halucinogenních účincích muškátového oříšku. A především si uvědomíme, jak úzce souvisí věda s běžnými věcmi, které den co den používáme, a s jevy, které vídáme kolem sebe.

Andy Brunning je autorem úspěšného blogu Compound Interest, věnovaného popularizaci chemie, kterou chápe jako neoddělitelnou součást každodenního života.

Komentáře ke knize
Andy Brunning

Pedagog, zaměřený na chemii, též bloger.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat