Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Pravidlo dvou minut - Drozd z ostrova Ulieta - Pod sněhem - Stíny v hlubinách

Robert Crais, Caroline Carver, Martin Davies, Robert Kurson

Reader's Digest Výběr | 2007


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 573
Jazyky: česky
Edice: Nejlepší světové čtení 182x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-86880-67-9 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 27. února 2023 19:37
Číslo položky: 507238

Svazek obsahuje zkrácené verze čtyř úspěšných románů různých žánrů od světových autorů. Jednotlivé tituly jsou doplněny stručnými informacemi o jejich tvůrcích.

Tento svazek obsahuje romány:

1) Robert Crais: Pravidlo dvou minut - Dvě minuty jsou maximální doba, kterou může lupič strávit v bance, aniž by riskoval dopadení. Maxe Holmana stálo porušení tohoto pravidla deset let vězení. Předsevzetí, která si na zbytek života stanovil, mu ale naruší hned v den propuštění tragická zpráva. Jeho syn Richard, příslušník losangeleské policie, byl spolu se třemi kolegy zavražděn. Proč je ale vyšetřovatelům tolik nepohodlná Holmanova snaha dopátrat se okolností synovy smrti?

2) Martin Davies: Drozd z ostrova Ulieta - V sedmdesátých letech 18. století podnikl kapitán James Cook objevnou plavbu po jižních mořích. Účastnil se jí i přírodovědec Joseph Banks a přivezl do Anglie rozsáhlou sbírku přírodnin včetně jediného známého exempláře drozda ulietského. Když se o více než dvě stě let později zvedne nebývalý zájem o vycpaného drozda, odborník na vyhynulé druhy John Fitzgerald zpočátku nevěří, že se pták mohl dochovat až do dnešních časů.

3) Caroline Carverová: Pod sněhem - Abby McCallová byla odmalička ze dvou sester "ta hodná". Na rozdíl od nezkrotné Lisy netouží po dobrodružství v extrémních podmínkách, ale když se Lisa ztratí ve sněhové bouři na Aljašce, vydá se ji hledat. Až na místě zjišťuje, že Lisa se svým kolegou Thomasem právě dokončili vývoj převratné technologie, jejích cena pro mnohé převyšuje cenu lidského života ...

4) Robert Kurson: Stíny v hlubinách - Potápění k vrakům je jedním z nejnebezpečnějších sportů, ale pro ty, kdo mu propadnou, se může stát posedlostí. Když potápěči John Chatterton a Richie Kohler našli roku 1991 trosky ponorky z druhé světové války, pochopili, že jde o velice významný objev. Nemohli ale tušit, že o "jejich" ponorce neexistují žádné oficiální záznamy a že bude trvat dlouhých šest let, než se jim podaří plavidlo jednoznačně identifikovat.

Komentáře ke knize
Robert Crais

Robert Crais je americký spisovatel, autor detektivních románů, z nichž mnohé obdržely literární ceny. Jeho dílo je překládáno i do češtiny. Narodil se v Independence v Louisianě, poblíž Baton Rouge. Jeho otec pracoval v ropné rafinerii, vyrůstal jako jedináček.. Než začal psát, studoval na Státní univerzitě v Louisianě strojní inženýrství. V roce 1976 se přestěhoval do Hollywoodu, kde se uplatnil jako scenárista televizních seriálů a filmů, např. Hill Street Blues, Cagney & Lacey a Miami Vice. Za scénář k Hill Street Blues získal nominaci na cenu Emmy. V polovině 80. let začal psát romány. Roku 1987 uveřejnil první z nich s názvem The Monkey's Raincoat, za který obdržel Anthony Award za nejlepší prvotinu. V tomto románu už vystupují dva protagonisté jeho pozdějších románů: soukromý detektiv Elvis Cole a jeho přítel Joe Pike. Jedním z hlavních témat Craisových románů je čest a osobní integrita jako základní životní hodnota. V roce 2005 byl zfilmován jeho román Rukojmí v hlavní roli s Bruce Willisem. Crais žije v Santa Monica v Kalifornii. séŕie Elvis Cole a James Pike Mimo sérii Elvis Cole a James Pike 2000: Demolition Angel 2001: Hostage 2006: The Two-Minute Rule 2013: Suspect V tomto článku byl použit překlad textu z článku Robert Crais na anglické Wikipedii.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více