Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Přátelé jsou příbuzní, které si vybíráme sami!

Ivan Rössler

Formát | 1997


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 222, [48] obr. příl
Jazyky: česky
Vydání: 1. vyd
ISBN: 80-86155-00-5 (Formát : váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 17. srpna 2022 10:35
Číslo položky: 383062

Kniha významného publicisty Ivana Rösslera Přátelé jsou příbuzní, které si vybíráme sami! je unikátním literárním dokumentem, který zachycuje vzpomínky ze setkání s téměř stovkou osobností českého kulturního světa.
Během 35 let působení v různých médiích se autor osobně poznal s našimi předními umělci, hovořil s nimi o jejich dětství, životě, vnitřním světě, láskách i přáních.
Byli mezi nimi takoví velikáni jako Jan Werich, R. A. Dvorský, Jaroslav Vojta, namátkou i dámy a pánové Jirásková, Smetanová, Bouda, Svolinský, Švengsbír, Seydl, Horníček, Vlach, Suchý, Gott, Stivín, Dudek, Winter-Neprakta a další a další.
Někteří z nich už nejsou mezi námi, ale všichni patřili nebo patří ke klasikům české kultury. Kniha je originálním svědectvím o těchto setkáních.

Komentáře ke knize
Ivan Rössler

Ivan Rössler je český textař, novinář, scenárista, dramaturg, producent. Písně s jeho texty zpívali například Karel Gott, Helena Vondráčková, Miluše Voborníková, Holki, Argema, Jitka Zelenková, Beatings a další. V letech 1968–1971 absolvoval SVVŠ pro pracující. Následně vystudoval Filosofickou fakultu UK, obor filosofie a dějepis. Po absolutoriu byl na volné noze a živil se psaním novinových článků, písňových textů a rozhlasových a televizních scénářů. Od roku 1965 spolupracoval externě s Čs. rozhlasem, od roku 1970 se stanicí Hvězda a od roku 1976 se Studiem mladých. V roce 1977 nastoupil do Československého rozhlasu, kde pracoval jako redaktor Studia mladých a Mikrofóra, později byl vedoucím redaktorem redakce zábavy , pak šéfredaktorem stanice Praha a současně krátce řídil i krajské studio Českého rozhlasu v Plzni. Po odchodu z Českého rozhlasu na vlastní žádost v roce 1993 přešel jako šéfredaktor redakce zábavy do televize Nova, kde byl až do roku 2006. V důchodu se věnuje vlastním aktivitám, dál také píše jak scénáře, články, tak i písňové texty. Vedle svých zaměstnání byl tiskovým tajemníkem Bratislavské lyry , Děčínské kotvy , divadla Semafor , šéfdramaturgem Rockfestu, Porty a organizátorem dalších festivalů . Z nejvýznamnějších autorských počinů vedle písňových textů je to především knížka vzpomínek Přátelé jsou příbuzní, které si vybíráme sami, dále sedmdesátidílný cyklus koláží zvukových dokumentů z rozhlasového archivu – 70 let Československa a rozhlasové pásmo Nejsme děti, aneb Deset dní, které otřásly Československem, zachycující prvních deset dnů „sametové revoluce“. Je zakladatelem rozhlasového pořadu Tobogan. Věnuje se také vydavatelské činnosti. V nakladatelství Panton založil edici Cesty a Rock. V obou edicích pomáhal zejména začínajícím interpretům anebo těm, kteří v té době desky běžně n...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat