Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Pünktchen und Anton - Ein Roman Für Kinder

Erich Kastner, Walter Trier

Williams & Co. Verlag | 1932


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 223
Jazyky: česky
Vydáno v: Berlin
Vystaveno: čt 25. března 2021 10:49
Číslo položky: 165121

Knížka známého německého autora o dobrodružstvích děvčete Kuličky a chlapce Toníka. Přátelství těchto dětí je založeno na rozdílnosti jejich povah. Toník je přitahován Kuliččinou obrazotvorností a živostí. Kulička obdivuje Toníkovu rozvahu a praktičnost. Každou kapitolu knihy uzavírá autor srozumitelnými a vtipnými výchovnýmiúvahami.

Komentáře ke knize
Erich Kastner

Erich Kästner byl německý novinář a spisovatel. Šlo o levicově a pacifisticky zaměřeného tvůrce a jednoho z nejznámějších německých spisovatelů 20. století. Světovou proslulost získal zejména prostřednictvím svých děl z oblasti literatury pro děti, za která získal v roce 1960 Cenu Hanse Christiana Andersena. Mimoto se zabýval i poezií a pracoval pro rozhlas a televizi.

Walter Trier

Walter Trier byl německý ilustrátor židovského původu známý především svými ilustracemi dětských knih Ericha Kästnera. Pocházel z pražské židovské německy mluvící rodiny. Nejprve studoval na pražské Průmyslové škole výtvarného a užitého umění, od roku 1906 pak na Mnichovské akademii. Od roku 1910 žil v Berlíně. Své kresby a karikatury otiskoval v satirických časopisech Simplicissimus, Jugend a v týdeníku Berliner Illustrirte Zeitung. Od roku 1928 začal spolupracovat s Erichem Kästnerem, když ilustroval jeho povídku pro děti Emil a detektivové. Ilustroval pak celou řadu jeho knih, za všechny jmenujme ještě například Kulička a Toník, Létající třída, Emil a tři dvojčata nebo Luisa a Lotka. Jako antifašista emigroval roku 1936 do Londýna. Od roku 1937 zde vytvářel obálky pro britský humoristický magazín Lilliput . Během 2. světové války pomáhal v antifašistické propagandě britskému Ministerstvu informací. Roku 1947 získal britské občanství a v tom samém roce se odstěhoval s manželkou do Kanady za svou dcerou, která se sem provdala. Zde roku 1951 zemřel.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet