Dostupnost: | Vyprodáno |
Vazba: | Pevná s obálkou |
Počet stran: | 182 |
Jazyky: | česky |
Překladatel: | Jitka Rákosníková |
Vydání: | Vyd. 1 |
ISBN: | 978-80-7106-993-5 (váz.) |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | st 28. července 2021 12:17 |
Číslo položky: | 210715 |
Jedno děvče, které jsem potkal na párty, mi řeklo: ""Jé, vy jste ten, co píše pro zábavu o jídle."" Zapomněl jsem, že by se snad mohlo o jídle psát jinak. O tomhle totiž všechny moje knížky jsou. Jsou o vaření starých kohoutů v červeném víně, o tom, jak se v jihozápadní Francii dělají jelítka, v Greenwich Village humři v rohlíku a v Římě chleba. O tom, jak se v Kalifornii pěstuje zelenina a jak si ji bezvadně vychutnáte v Paříži. Jak se můžete pořádně projíst Thajskem a jak všechno obětovat, abyste našli tu nejdokonalejší pizzu. Jsou o chuti soli a o chuti steaku. Jsou o vztahu duše a těla. A o tom základním, animózním pocitu žravé rozkoše, který pocítíme, kdykoli jsme pozvaní na večeři.
Jeffrey Steingarten vystudoval práva na Harvardu a dlouho jako právník působil. Současně proslul jako kulinář. Od roku 1989 píše sloupky o jídle pro americký Vogle. Tehdy měl za sebou politickou kariéru, ale láska ke gastronomii a psanému slovu nakonec zvítězila. Psaní si poprvé vyzkoušel pro univerzitní list Harvard Lampoon.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem