Stav: |
Velmi dobrý
|
Dostupnost: | Skladem pro e-shop |
Vazba: | Pevná s obálkou |
Počet stran: | 396 |
Jazyky: | česky |
Překladatel: | Jitka Rákosníková |
Vydání: | Vyd. 1 |
ISBN: | 978-80-7106-968-3 (váz.) |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | po 28. listopadu 2022 14:15 |
Číslo položky: | 446429 |
Americký módní časopis Vogue uveřejňuje jen to nejlepší, nejkrásnější a nejšpičkovější. Když roku 1989 sáhl po harvardském právníkovi a známém kulináři Jefferym Steingartenovi, aby se stal redaktorem jejich jídelních stránek, byla to šťastná volba. Později byl z jeho jídelních esejů sestaven tento první soubor. Pro českou kulinářskou scénu přináší v poměru k rozsahu až bezproporční množství informací, které jsme dosud málokdy mohli v takto ucelené podobě číst – ať už se týkají amerických ikon typu posedlosti určitými nutričními doporučeními, Dnu díkuvzdání s jeho vrcholným kouskem krocanem či celosvětově proslulých fenoménů, jakými jsou dění ve francouzské gastronomii nebo báchorkami opředené japonské hovězí z Kobe.
Jeffrey Steingarten vystudoval práva na Harvardu a dlouho jako právník působil. Současně proslul jako kulinář. Od roku 1989 píše sloupky o jídle pro americký Vogle. Tehdy měl za sebou politickou kariéru, ale láska ke gastronomii a psanému slovu nakonec zvítězila. Psaní si poprvé vyzkoušel pro univerzitní list Harvard Lampoon.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem