Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Muži z londýnského vydání

Karel Černý

Jitka Průžová | 2007


239 Kč 199 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná
Počet stran: 111
Jazyky: česky
ISBN: 9788023988598
Vydáno v: Ve Žďáře nad Sázavou
Vystaveno: pá 9. prosince 2022 13:35
Číslo položky: 455812

Medailonky osmi čs. vojáků, jejichž portréty se objevily v srpnu r. 1945 na tzv. londýnské emisi československých poštovních známek.
Tváře osobností, které vybral z pověření československé exilové vlády v Londýně JUDr. A. Tichý, byly anonymní, pouze doplněné nápisem Československo a vyznačením nominální hodnoty známky. Zobrazení padlí hrdinové zastupovali téměř všechny složky čs. zahraničního odboje: čs. sbor v SSSR, cizineckou legii, čs. vojsko na Středním východě, parašutisty, naše vojáky ve Francii, letce a další jednotky ve Velké Británii. Tři zřejmě nejznámější, O. Jaroše, J. Gabčíka a A. Vašátka, doplňují portréty Pravoslava Řídkého, MUDr. Miroslava Nováka, Stanislava Zimpricha, Jiřího Krále a Fr. Adámka. Kniha zaujme jistě filatelisty i zájemce o vojenskou historii.

Komentáře ke knize
Karel Černý

Narozen 12. 1. 1965 v Novém Městě na Moravě. Politik, spisovatel, dokumentátor. Zabývá se regionálními dějinami oblasti Vysočina, převážně ve vztahu k druhé světové válce, též práce o filatelii, též práce o regionálních dějinách železniční dopravy, historických pohlednících. Od roku 1998 poslanec Parlamentu ČR za ČSSD.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více