Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Mulieris dignitatem : apoštolský list papeže Jana Pavla II o důstojnosti a povolání ženy u příležitosti Mariánského roku.

Jan Pavel, Ján Pavol

Zvon | 1992


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Sešit
Počet stran: 73
Jazyky: česky
Vydání: 1. vyd
ISBN: 80-7113-053-2 (brož.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 11. května 2022 12:15
Číslo položky: 329947

Honza Mahler, hrdina Maléru pana Mahlera, už zase učí na gymnáziu a počítá každou korunu. Touží po vlastním autě a nepohrdne žádným vedlejšákem. Soukromě doučuje Žanetu, dceru pohádkově bohatého restituenta, potomka šlechtického rodu. Dívka se po jistou dobu snažila uspět v modelingu a její přísný otec nyní chce, aby dokončilaškolu. Honzu překvapí, když ho po maturitě Žaneta vyhledá znovu. Prý ji rodiče nutí, aby bydlela s nimi, dokud po jejím boku neuvidí seriózního partnera. Žaneta si proto najímá Honzu podruhé. Tentokrát má mladý pedagog sehrát roli Žanetina přítele. Honza souhlasí, ale komedie ve vile Žanetiných rodičů - plné nejrůznějších existencí, které zoufale touží po penězích - se zkomplikuje vraždou. Honza se stává jedním z podezřelých a pokouší se vypátrat vraha na vlastní pěst...

Komentáře ke knize
Jan Pavel

Filozof, teolog, básník, herec, dramatik, sportovec, kněz, biskup a papež Jan Pavel II. Svatý Jan Pavel II. byl polský katolický duchovní, pomocný biskup a arcibiskup krakovský, od roku 1967 kardinál a od 16. října 1978 až do své smrti papež. Jako papež hrál významnou roli ve světové politice, je mu přisuzován podíl na zhroucení komunistických režimů ve střední a východní Evropě, také i na zlepšení vztahů katolické církve s judaismem a východními a anglikánskými církvemi. Během svého pontifikátu navštívil 129 zemí, více než kterýkoliv jeho předchůdce. Jako papež hodně podporoval mariánskou úctu a zdůrazňoval povolání ke svatosti. Svatořečil a blahořečil více lidí, než všichni jeho předchůdci dohromady. Navázal taktéž na učení svých předchůdců v oblasti sexuální morálky a ochrany lidského života. Mnohokrát, zejména ve svých katechezích a v encyklice Evangelium vitae, jednoznačně potvrdil tradiční církevní stanovisko morální nepřípustnosti interrupce, antikoncepce a euthanasie. Mezi mnoha jím svatořečenými a blahoslavenými osobami bylo i několik Čechů a Češek: sv. Anežka Česká, sv. Zdislava z Lemberka a sv. Jan Sarkander mezi svatořečenými, bl. Marie Antonína Kratochvílová, bl. Marie Restituta Kafková, bl. Metoděj Dominik Trčka a bl. císař a král Karel I. mezi blahořečenými.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více