Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Latinsko-český slovník

Pavel Kucharský, Čestmír Vránek, Jan Kábrt, Vojtěch Zelinka, Rudolf Schams, Drahomíra Wittichová

Státní pedagogické nakladatelství | 1970

Kategorie:
Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 483
Jazyky: česky , latinsky
Edice: Střední slovníky jednostranné 57x
Vydání: 2., dopl. vyd
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 7. dubna 2023 15:35
Číslo položky: 534807

Slovní zásoba slovníku, určeného především našim školám všeobecně vzdělávacím, také však ke studiu mimoškolnímu, čerpá ze všech autorů latiny klasické, kteří se čtou na školách tohoto typu, a je rozšířena i o výrazy latiny poklasické (z děl Husových a Komenského) a o výrazy z odborné terminologie právnické a lékařské. 2. vydání slovníku je rozhojněno o materiál učebnice Jazyk latinský ... I, II (Kábrt, Kucharský, Tyl, Wolf, SPN 1961), Latinské čítanky (Kábrt, Kucharský, Vránek, Wolf, SPN 1961), nové latinské učebnice přeložené ze slovenštiny (Špaňár, Kettner, SPN 1967), přihlíží k Latině pro posluchače romanistiky (Beneš, Ohnesorg, Univ. J.E. Purkyně, Brno 1963), bylo v něm účelně užito i učebnice latiny pro filosofickou fakultu (Janda, Kamínková, Kucharský, Quitt, SPN 1961) a obsahuje mnohá excerpta z Právnického slovníku latinského (Kucharský, UK 1967).

Komentáře ke knize
Pavel Kucharský

Narozen 11.1.1910 v Nemošicích u Pardubic, zemřel 22.3.1979 v Praze. PhDr., klasický filolog, jazykovědné práce, překlady z latiny.

Čestmír Vránek

Narozen 1.6.1901 v Praze, zemřel 14.3.1978 tamtéž. PhDr., středoškolský profesor, překlady z latiny a řečtiny, básně, loutková hra.

Jan Kábrt

Profesor Jan Kábrt se narodil 17. července 1910 v Trubějově na Náchodsku. Absolvoval náročný obor klasické filologie a germanistiky na Filozofické fakultě UK v Praze, ve studiích pokračoval ve Štýrském Hradci a promoval v r. 1934. Potom pracoval až do roku 1954 jako profesor latiny na gymnáziu, po zrušení tohoto předmětu nastoupil na lékařskou fakultu UK v Praze a velmi aktivně se zasadil o zřízení samostatné katedry jazyků na této fakultě. Od roku 1966 až do osmdesátých let stál v jejím čele. Měl zcela rozhodující podíl na tvorbě a koncepci nového oboru, vyučovaného na lékařských fakultách – základů řecko-latinské lékařské terminologie.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet