Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Kosí bratři

Ludvík Středa

Nakladatelství Libereckých tiskáren | 1992


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 87
Jazyky: česky
Ilustrátor: Ivo Šedivý
Vydání: 1
ISBN: 80-85269-35-X
Vydáno v: Liberec
Vystaveno: so 2. prosince 2017 14:28
Číslo položky: 21097

Pět krátkých humorných příběhů o kosích bratrech, které děti jistě znají z televizních večerníčků. Pro začínající čtenáře.
Josef a Václav - to jsou kosí bratři, s kterými nikdy není nouze o neobvyklé zážitky a legrační příhody, neboť oba umí vyvádět různé lumpárny. Den co den tak prožívají veselá dobrodružství: vZoo, kde jen na poslední chvíli uniknou mlsné lišce; na pouti zas nafukují balónky... A co teprve černočerný les či strašidelný čert! Ale nebojte se, vždycky všechno dobře dopadne.

Komentáře ke knize
Ludvík Středa

Ludvík Středa byl spisovatel, autor knížek pro děti a básník. Je autorem básnických sbírek, pohádek a příběhů pro děti, mládež i dospělé. Napsal také několik příspěvků do učebnic a divadelních her pro děti. Ludvík Středa se narodil a vyrůstal v Úpici. Jeho otec, tovární dělník, zemřel, když bylo Ludvíkovi sedm let. Matka, ochotnická herečka, se po smrti otce znovu vdala, zařídila si obchod a modistickou dílnu. Ludvík vystudoval textilní průmyslovku v Ústí nad Orlicí. Nastoupil jako dělník v Texlen Úpice. Při vojenské službě se dostal do Liberce, kde se později oženil a od roku 1952 žil a pracoval. Nejprve byl tkalcovským mistrem, od rok 1966 nastoupil do redakce libereckých novin Vpřed. V letech 1967–1971 studoval žurnalistiku na Střední knihovnické škole v Praze. V roce 1971 byl pro neschvalování okupace vojsky Varšavské smlouvy z redakce propuštěn a vrátil se do textilní výroby. V roce 1973 dostal infarkt myokardu a jeho zdravotní stav se postupně zhoršoval. Od roku 1984 byl kvůli srdeční chorobě v plném invalidním důchodu. Po sametové revoluci byly jeho knihy opakovaně vydávány. Zapojil se aktivně do činnosti Literárního klubu a spolupracoval s mladými autory. V roce 1992 zemřela jeho manželka. V roce 2006 spáchal sebevraždu, ke které ho dovedly zdravotní problémy i osamělý život bez jeho milované manželky a dvou synů, které přežil.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více