Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Kořeny

Alex Haley

Mladá fronta | 1981


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 623
Jazyky: česky
Překladatel: Michael Žantovský
Edice: 186. svazek ed. Boje 109x
Vydání: 1. vyd
ISBN: 23-079-81
Vydáno v: Praha
Náklad: 50 000 ks
Poznámka: obálka Bořivoj Hořínek
Vystaveno: út 27. dubna 2021 9:14
Číslo položky: 174349

Rodinná sága. Obsáhlá epopej jednoho černošského rodu, sleduje osudy sedmi generací zamerikanizovaných černochů za dobu dvou století.
Začíná prvním z tohoto rodu, který " byť " nedobrovolně vstoupil na americkou půdu, mladým mužem jménem Kunta Kinte, který byl nedaleko své vesnice Juffure polapen lovci otroků, odvlečen za strastiplných podmínek na otrokářské lodi do Ameriky a strávil svůj život na plantážích. Jemu věnuje autor největší část vyprávění a pak líčí životní osudy dalších pokolení, která se postupně domáhala jistých práv, a končí generací současnou.

Komentáře ke knize
Alex Haley

Alexander Murray Palmer Haley publikující pod jménem Alex Haley byl americký spisovatel a novinář, jeden z nejúspěšnějších černošských spisovatelů v USA. Proslul zejména svou ságou o dějinách jednoho černošského rodu Roots , podle níž vznikl i úspěšný televizní seriál, a za níž získal Pulitzerovu cenu . Kniha i seriál rozpoutaly v USA novou vlnu diskusí o otrokářské minulosti a rasismu. Jako novinář pracoval pro časopisy Reader's Digest, Saturday Evening Post a Playboy, pro nějž připravil v 60. letech sérii slavných rozhovorů . Byl spoluautorem autobiografie černošského aktivisty Malcolma X.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu