Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Kniha džunglí

Rudyard Kipling

Státní nakladatelství dětské knihy | 1965

Zobrazit vše

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 312
Jazyky: česky
Ilustrátor: Zdeněk Burian
Překladatel: Aloys Skoumal, Hana Skoumalová
Edice: Klub mladých čitateľov 98x, Klub mladých čtenářů 1241x
Vydání: Klub mladých čtenářů (SNDK, Albatros)
ISBN: 13-KMČ-306
Vydáno v: Praha
Náklad: 75 000 ks
Vystaveno: po 20. února 2023 15:21
Číslo položky: 501955

Klasické, čtenářsky vděčné vyprávění o chlapci Mauglím, který vyrostl mezi zvířaty v džungli, naučil se jejich zákon ("Jsme jedné krve ty a já") a řídil se jím.
V jednotlivých příbězích se čtenář seznámí s vlkem Akélou a jeho vlčí smečkou, dozví se, jaké přátelské ochrany se chlapci dostávalo od meděda Bálúa, jak jej unesly opice, zachránil had Ká a nakonec zvítězil nad tygrem Šér Chánem.
Dnešní mládež si knihy přečte se stejným zaujetím a nadšením, s jakým si vyprávění o Mauglím oblíbilo už víc než pět generací.
Budou sledovat příhody lidského mláděte, vážit si přátelství, a porozumí i Mauglího pomstě.
Příběhy, v nichž se mísí fantazie, magie i přesná pozorování stále působí díky mistrovství vypravěče hlubokým dojmem.
Džungle ožije všemi pachy, nočními zvuky i skřeky exotických zvířat. Přežije v ní jen ten, kdo zná Baúova ponaučení a zákon džungle.

Knihy Džunglí vycházejí v novém překladu Martina Pokorného, svěžím a klasickým zároveň.

Komentáře ke knize
Rudyard Kipling

Joseph Rudyard Kipling byl britský spisovatel, novinář a básník, první britský nositel Nobelovy ceny za literaturu z roku 1907. Rudyard Kipling se narodil v indické Bombaji jako syn malíře pracujícího pro britskou koloniální správu, dětství prožil v Indii, kam se po absolvování internátní školy v Anglii roku 1881 opět vrátil, protože vojenská kariéra mu byla uzavřena pro silnou krátkozrakost a studium na univerzitě bylo příliš nákladné. Stal se pomocníkem šéfredaktora anglických novin v Láhaur, kde mu otiskli první verše a krátké povídky. Přestože pak v Indii strávil pouhých sedm let, načerpal tu náměty pro svou nejlepší tvorbu. V osmdesátých letech 19. století se definitivně prosadil jako básník a posléze i jako prozaik. Podnikl cesty do Číny, Japonska a Spojených států. Po sňatku s Američankou Caroline Balestierovou roku 1892 žil čtyři roky ve Vermontu v USA, kde napsal své slavné Knihy džunglí. V Londýně, kam se s manželkou roku 1896 přestěhoval, vydal své další romány, ale stále psal i poezii. Ve vlasti byl ceněn především jako básník opěvující mužnost a vlastenectví, jeho próza nebyla tak vyzdvihována. Čtenáře zaujal především cizokrajnou tematikou, popisem přírody a zvyků domorodců a pozoruhodným uměleckým jazykem. Přelom století pak znamenal vrchol jeho literárních úspěchů a roku 1907 mu byla udělena Nobelova cena za literaturu „… s ohledem na pozorovací talent, originální představivost jakož i mužnou sílu idejí a umění kresby“ . Třebaže Kipling psal až do počátku třicátých let, nedosáhl již předchozích úspěchů. Navíc těžce nesl smrt svého syna Johna na bojišti 1. světové války, jeho osud zachycuje film "Legenda o mém synovi". Po spisovatelově smrti na mozkovou mrtvici vyšla ještě jeho autobiografie Something of Myself . V roce 1922, ve svých pozdních padesáti letech, byl svědkem nejvyššího rozmachu britského impéria, v němž žila čtv...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více