Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Kiss

Gene Simmons

BB art | 2003


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 273, [16] barev. obr. příl
Jazyky: česky
Překladatel: Robert Kubánek, Šárka Kubánková
Vydání: 1. vyd. v českém jazyce
ISBN: 80-7341-100-8 (váz.)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Bohumil Fencl
Vystaveno: čt 1. července 2021 9:22
Číslo položky: 201182

Americký baskytarista a zpěvák skupiny Kiss, démonický muž s neuvěřitelně dlouhým třiceticentimetrovým jazykem, proslavený především svými divokými kostýmy a pověstnými maskami, inspirovanými japonským divadlem Kabuki, chrlením ohně a umělé krve na koncertech, píše ojedinělý životní příběh, nabitý překvapujícími fakty o sobě a skupině Kiss. Autor popisuje rovněž zákulisí špičkového amerického showbyznysu, vzpomíná na všechna významná turné a nahrávání platinových alb i proč došlo v kapele k rozkolu. Tato "crazy" kapela posedlá alkoholem a divokými večírky, vycházela zejména z anglického glam - rocku (rock s cirkusovými prvky) a byla ovlivněna některými podněty Davida Bowieho. Publikace je doplněna barevnými a černobílými fotografiemi, diskografií a rejstříkem.
Publikace zachycuje očima Gene Simmonse, rockového hudebníka a zpěváka legendární americké skupiny Kiss, historii jedné z nejúspěšnějších kapel na světě.

Komentáře ke knize
Gene Simmons

Gene Simmons je americký baskytarista, zpěvák a zakládající člen hard rockové skupiny Kiss. Z koncertů je známý kostýmem démona, pliváním ohně, pliváním umělé krve a vyplazováním jazyka. Narodil se ve městě Haifa na severu Izraele do rodiny maďarských Židů, kteří přežili holokaust. V roce 1957 se přesunul se svou matkou do New Yorku. Poté své jméno změnil na Gene Klein a na konci 60. let ho změnil na Gene Simmons. Jeho první skupinou byla Lynx, která se později přejmenovala na The Missing Links; tuto skupinu pak rozpustil a založil skupinu Long Island Sounds. Poté navštěvoval Sullivan County Community College a působil ve skupině Bullfrog Beer. Na začátku 70. let se Stanleyem Eisenem založili skupinu Wicked Lester, která nahrála jedno album, které však nebylo vydáno. Nespokojeni se zvukem kapely hledali jiné muzikanty a nakonec vzali bubeníka Petera Criscuolu a kytaristu Paula Frehleyeho , čímž položili základ Kiss. Gene zažaloval Kinga Diamonda a velmi dlouhou dobu se s ním soudil, kvůli podobě jejich líčení. Gene požadoval od Kinga změnu líčení a finanční odškodnění a King požadoval jen změnu Geneho líčení. Když soud nebyl po několika letech stále schopný rozhodnout, King nakonec dobrovolně líčení změnil. Dne 1. října 2011 se Gene oženil s Shannon Tweedovou, se kterou má dvě děti a žije s ní již od roku 1983.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu