Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Kaynova doba

Karolina Francová

Triton | 2006

Kategorie:
Štítky:

49 Kč 39 Kč

Stav:
Dobrý
Dostupnost: Skladem na prodejně
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 398
Jazyky: česky
Edice: 134. svazek ed. Trifid 238x
Vydání: 1
ISBN: 80-7254-702-X
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Milan Fibinger
Vystaveno: so 12. prosince 2020 11:06
Číslo položky: 135702

Fantasy román o nelítostných, leč charismatických kněžích bohyně Mortai a mladíkovi Kaynovi, který se stal jedním z nich.
Kayn se svým bratrem Aydanem jednoho dne rozzlobí obávané kněží bohyně Mortai, paní nad zrozením, osudem i smrtí. Tito kněží jsou zvyklí brát si co chtějí, bez výčitek svědomí vraždí a plení, ale také mohou z rozmaru nadělit i zdraví nebo bohatství. Kayna okouzlí krásná kněžka Amaël a z tohoto popudu se odevzdá bohyni Mortai a sám se tak stane jedním z nenáviděných a obávaných mortaiů. Na této své nové cestě krutě ublíží svému bratrovi a jejich vztah je poznamenán nenávistí a na druhé straně dopracováním se k tomu, že osobní zkušenosti mohou způsobit vnitřní změnu, která může dovést k očištění. Kaynova doba je pak dobou učení, kdy Kayn bere lidem víru v bohy, aby ji nahradil vírou v jednotlivce.

Komentáře ke knize
Karolina Francová

Karolina Francová, rozená Tobišková , je právnička a česká spisovatelka působící v žánru a sci-fi a fantasy. S prvními literárními pokusy začala v roce 1996. Napsala několik povídek, ale brzy se začala orientovat na delší práce a v současnosti již povídky téměř nepíše. Má v oblibě moderní sci-fi romány s propracovanou psychikou hrdinů , ale i starší klasiku . Neodmítá však ani Tolkiena. Kromě psaní ji zajímá hlavně literatura a film. Pracuje jako právnička v Liberci.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet