Stav: |
Velmi dobrý
|
Dostupnost: | Skladem pro e-shop |
Vazba: | Brožovaná |
Počet stran: | 182 s., [8] s. barev. obr. příl |
Jazyky: | česky |
Ilustrátor: | Vladimír Doležal, Miloslav Martenek |
ISBN: | 9788086136394 |
Vydáno v: | České Budějovice |
Vystaveno: | po 13. května 2024 9:59 |
Číslo položky: | 840303 |
Recepty na typické italské pochoutky přizpůsobené české mentalitě a zeměpisným podmínkám. Italský jídelníček se skládá z předkrmu, prvního chodu, druhého chodu a na závěr se podává sýr a ovoce. Recepty na přípravu předkrmů jsou jednoduché a jejich součástí může být ovoce, šunka, různé druhy zeleniny a těstovin v různých úpravách. Jako první chod se většinou podávají těstoviny, rizota, pizza, polévky i polenta. Druhým chodem bývá opečený nebo grilovaný plátek masa, drůbež, ryby,mořští živočichové, dušená zelenina a houby. Součástí druhého chodu jsou omáčky, saláty a bílý chléb. Kuchařka končí recepty na dezerty a moučníky, recepty na krajové speciality, seznamem nějčastěji používaného koření a názvy potravin v italštině.
Karina Havlů . byla česká překladatelka a spisovatelka. Její otec byl textař a libretista, překladatel z angličtiny a právník Ivo T. Havlů. Část rodiny pocházela z Tábora. Vystudovala Filosofickou fakultu Univerzity Karlovy a mimořádné studium filmové a televizní produkce na Famu. Řadu let žila v Římě. Vdaná za Igora Holuba. Věnovala se překladatelské činnosti z anglického a italského jazyka. Jednalo se o literaturu pro dospělé, ale i děti. Dále také o překlady divadelních her amerických a italských dramatiků. Rovněž se zaměřila na životopisy slavných osobností, např. Sophii Lorenovou, Benita Musssoliniho, Toma Hankse. Spolupracovala s časopisy a deníky např. Naše rodina, Zahrádkář, Tina, Večerní Praha. Jejím velkým koníčkem bylo kulinářství. Napsala mnoho kuchařských knih. Některé její knihy byly přeložené v zahraničí. Velkého úspěchu dosáhla s knihou "Vaříme v Remosce". Proto se jí říká "Královna remosek". Tlumočila, byla profesorkou na Střední knihovnické škole v Praze, pracovala jako filmová historička ve Filmovém ústavu. Své překlady podepisovala Karina I. Havlů.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem