Stav: |
Velmi dobrý
|
Dostupnost: | Skladem pro e-shop |
Vazba: | Pevná |
Počet stran: | 255 s., [24] s. barev. obr. příl |
Jazyky: | česky |
Vydání: | Vyd. 1. |
ISBN: | 9788024912028 |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | st 7. února 2024 10:42 |
Číslo položky: | 751068 |
Houbová kuchařka Suchohřiby, křemenáče, čirůvky májovky, pečárky, holubinky, pýchavka obecná, penízovka sametová, špičky, lanýže - to jsou skutečné lahůdky pro studenou i teplou kuchyni. Z hub vykouzlíme výtečnou polévku, aromatickou omáčku, neobvyklý předkrm či syté hlavní jídlo. U smaženice oceníme směs hřibovitých a lupenatých hub, na řízek v trojobalu zvolíme klobouky bedel, pečárek nebo žampionů, zcela výjimečná je koprová omáčka s liškami... Houby můžeme sbírat téměř po celý rok, a pokud dodržujeme správné zásady jejich kuchyňské úpravy a servírování, pak jsou na talíři chutnou odměnou. Baklažány po italsku, baštýřské závitky, bedly z Pošumaví, čočková houbovka, dědova houbová cibule, fazole s houbami, hlíva na másle, holubinkové hody, hovězí plátky na houbách, chalupářské houby, jehněčí na žampionech, Krakonošova houbovka, omáčka z růžovek, rajčata zapečená s houbami, ryzce po valašku, těstovinový hubník, vepřové maso zapečené s houbami, zajíc dušený na houbách, zámecké žampiony... A navíc: poznáváme a určujeme houby, historie houbaření, otrava houbami, zpracování hub, houbařův rok, desatero pravidel pro sběr.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem