Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Dobrou chuť! : tajemství chutí a vůní

Jozef Augustín

XYZ | 2009


79 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná
Počet stran: 220
Jazyky: česky
Ilustrátor: Andrej Augustín, Martin Augustín
ISBN: 9788073880255
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 14. srpna 2023 10:01
Číslo položky: 612037

Jedna z nejdůležitějších zásad správné výživy vychází ze zkušenosti, že strava musí být nejen výživná a plnohodnotná, ale i pestrá a chutná. Kromě základních složek by měla obsahovat také doplňkové živiny, chuťové a aromatické látky. Ty se do jídel přidávají ve formě koření a jiných pochutin, o nichž pojednává naše publikace. Pochutiny nejsou hlavními pilíři stravování, jako například bílkoviny, tuky nebo sacharidy, přesto naše pokrmy originálně dotvářejí a výrazně zkvalitňují. Kniha Dobrou chuť! Tajemství chutí a vůní podává základní informace o pochutinách, které se u nás používají nejčastěji. Jsou to například koření, houby, ocet, hořčice, sůl, ořechy, mák, med nebo čokoláda. Čtenář se dozví o původu potraviny (pochutiny), jejích zdrojích a případném výskytu, dále co která pochutina obsahuje (chemické složení), o jejím kulinářském využití a možném (většinou blahodárném) vlivu na organismus. Pro zpestření (i kulinářské obveselení a poučení) uvádí autor za každou kapitolou zajímavý recept. Doufám, píše v úvodu Jozef Augustín, že tato kniha si najde cestu k co nejširšímu okruhu čtenářů, skutečných milovníků chutného a kvalitního jídla, a přispěje k povzbuzení nejen vašeho těla, ale i duše.

Komentáře ke knize
Jozef Augustín

Doc. PharmDr., vědeckovýzkumný pracovník, obor mikrobilogie, potravinářká technologie.Doc. PharmDr. Jozef Augustín, PhD., je docent Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Absolvoval Farmaceutickou fakultu UK v Bratislavě, doktorandské studium na Přírodovědecké fakultě UK v oboru mikrobiologie, titul PharmDr. získal v oboru klinická farmacie. Je autorem tří odborných monografií s aktuální potravinářskou tematikou Povídání o čaji. Čajovníkový list, čaj, jako potravinářská pochutina, léčebný, mystický nápoj a jiné tonizující nápoje světa, Dobrou chuť! Tajemství chutí a vůní a Povídaní o kávě. Kávovníkové zrno, káva a kávoviny jako významné potravinářské pochutiny, je i spoluautorem knihy Kontrola kvality potravin. Je hojně citován v zahraniční i české odborné literatuře. Vyučuje na univerzitách, zasedá v odborných porotách a komisích, publikuje odborné práce. Je zakládajícím členem Kávové asociace ČR a SR a jejím čestným členem.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více