Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Dětská stomatologie : celostátní učebnice : Celost. učebnice

Jaroslav Toman, Jaroslav Komínek, Eva Rozkovcová

Avicenum | 1974

Kategorie:
Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 542
Jazyky: česky
Edice: Učebnice pro lékařské fakulty 8x
Vydání: 3
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 9. února 2018 21:35
Číslo položky: 24987

Nové vydání bylo rozšířeno kapitolami o somatickém a psychickém vývoji dítěte a o genetice ve stomatologii. První z nich pojednává o embryogenezi orofaciálních tkání a o histogenezi zubních tkání, o vývoji chrupu a čelistí a o anatomii dočasného chrupu a dětských čelistí. Kapitola o stomatologické genetice informuje o problémech dědičnosti z hlediska stomatologického, o kritériích pro rozpoznání dominantní dědičnosti a o otázkách recesívní dědičnosti. Podstatně byly rozšířeny kapitoly věnované kariologii a endodoncii dočasných i stálých zubů, zubní traumatologii, náhradám zubů, anomáliím zubních tkání aj.

Komentáře ke knize
Jaroslav Toman

Narozen 31.3.1918 v Kralovicích , zemřel 25.1.2011. Prof. , MUDr., čelistní chirurg. Promoval na LF UK v roce 1946. V letech 1964-1985 zastával funkci přednosty I. stomatologické kliniky, byl vedoucím katedry stomatochirurgie, vedoucím redaktorem časopisu Československá stomatologie.

Jaroslav Komínek

Jaroslav Komínek je český politik, od roku 2008 zastupitel Ústeckého kraje , od roku 2006 zastupitel města Chomutov, člen KSČM. V letech 1989–1993 studoval na Vojenské střední odborné škole tankové a automobilní v Nitře, do roku 2004 působil jako voják z povolání v Armádě České republiky. Po odchodu z armády vstoupil do KSČM. V roce 2006 se poprvé ujal politické funkce, byl zvolen zastupitelem města Chomutov, kterým je dodnes. Zastupitelem Ústeckého kraje byl poprvé zvolen v roce 2008 a je jím také dodnes. Od roku 2012, kdy KSČM vyhrála krajské volby v Ústeckém kraji, je radním Ústeckého kraje pro dopravu, v roce 2016 pak povýšil na funkci náměstka hejtmana Ústeckého kraje pro dopravu. Pod jeho působením se od roku 2015 podařilo vybudovat integrovaný systém Doprava Ústeckého kraje , kdy cestující mohou po celém Ústeckém kraji cestovat na jednu jízdenku vlaky, regionálními autobusy, MHD ve vybraných městech a turistickými lodními linkami po Labi. Od roku 2019 Komínek působí také jako předseda představenstva Dopravního podniku měst Chomutova a Jirkova . Příležitostně jezdí jako řidič autobusu. Jeho současnou partnerkou je Darina Kováčová, starostka města Jirkov. V krajských volbách v roce 2020 obhájil za KSČM post zastupitele Ústeckého kraje. Strana se nicméně nestala součástí nové krajské koalice a skončil tak v pozici náměstka hejtmana. V roce 2018 se Komínek dostal do sporu s firmou BusLine, která provozovala autobusovou dopravu v Ústeckém kraji. Spor vznikl poté, co Ústecký kraj odmítl přidat peníze firmě BusLine na navýšení platů řidičů nařízené vládou, protože by to bylo mohlo být nezákonné. Firma BusLine poté přestala plnit závazky, které byla povinna dle smlouvy plnit. Mělo to za následek, že některé spoje vůbec nevyjely. Ústecký kraj reagoval na vzniklou situaci unikátn...

Eva Rozkovcová

Narozena 5.3.1922 v Kladně. MUDr., CSc., stomatoložka, publikace z oboru.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více