Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Deskriptivní geometrie : učebnice pro vysoké školy. 1 : 1. díl - učebnice pro vysoké školy

Ota Setzer, Karel Drábek, František Harant

Státní nakladatelství technické literatury | 1978


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 205
Jazyky: česky
Edice: Řada teoretické literatury 57x
Vydání: 1
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 13. července 2017 10:44
Číslo položky: 14399

První díl učebnice, podle které bude vyučováno deskriptivní geometrii zejména na stavební fakultě ČVUT v Praze, se zabývá geometrickými příbuznostmi a jejich užitím ke konstrukci kuželoseček, promítacími metodami, jednoduchými geometrickými plochami a tělesy a užitím kótovaného promítání ve stavební praxi.

Komentáře ke knize
Ota Setzer

Středoškolské vzdělání získal Ota Setzer na reálce v Praze. Poté studoval pojistnou matematiku na Vysoké škole speciálních nauk a současně navštěvoval přednášky na Přírodovědecké fakultě Karlovy univerzity v Praze. Státní zkoušky vykonal z pojistné techniky , pojistné matematiky, matematické statistiky a v roce 1930 získal aprobaci z matematiky a deskriptivní geometrie. Od roku 1930 do roku 1934 působil na měšťanské škole v Kralupech nad Vltavou a v letech 1934-48 na gymnáziu ve stejném městě . Později se stal učitelem na gymnáziu v Berouně a na průmyslové škole v Kladně. V roce 1951 byl jmenován odborným asistentem na fakultě architektury a pozemního stavitelství na ČVUT a o 6 let později se stal docentem deskriptivní geometrie na stavební fakultě ČVUT. Na fakultě učil do roku 1981. Přednášel rovněž na Vysoké škole chemicko-technologické, na lesnické fakultě ČVUT, na Vysoké škole umělecko-průmyslové a na Akademii výtvarných umění. Ota Setzer byl autorem řady prací z deskriptivní geometrie a spoluautorem skript pro studenty stavební fakulty. Pracoval jako výkonný redaktor časopisu Rozhledy matematicko-fyzikální .

Karel Drábek

Narozen 2. 1. 1918 v Chrášťanech u Rakovníka, zemřel 9. 6. 1991 v Praze. RNDr., CSc., docent deskriptivní geometrie, literatura z oboru.

František Harant

Narozen 5. 8. 1925 v Plzni, zemřel 13. 5. 1985. Doc. RNDr., CSc., matematik specializující se zejména na diferenciální a deskriptivní geometrii. Publikace z oboru.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat