Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Dějiny hradů a tvrzí v Čechách, na Moravě a ve Slezsku

Petr David, Vladimír Soukup

Knižní klub | 2012


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 432
Jazyky: česky
Ilustrátor: Petr David, Vladimír Soukup, Lubomír Čech, Martin David, Martin David, Petr David, Věra Dobrovolná, Jiří Dušek, Jaroslav Horák, Martin Hurin, Petr Janoušek, Karel Kocourek, Pavel Kosek, Petr Ludvík, Jaroslav Matouš, Jiří Morávek, Kamila Šírová-Motyčková, Jan Rendek, Luboš Stiburek, Jiří Šír, Zdeněk Thoma, Antonín Vodák, Jaroslav Staněk, Jiří Louda
Vydání: 1
ISBN: 978-80-242-3745-9
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 13. února 2019 18:36
Číslo položky: 53948

Hrady patří k nejvýmluvnějším svědkům naší minulosti a tvoří nepřehlédnutelnou součást české krajiny. Některé jsou oblíbenými cíly zástupů turistů, jiné slouží hospodářským účelům, další se již stovky let rozpadají v malebné zříceniny. Výpravná publikace Dějiny hradů, hrádků a tvrzí v Čechách, na Moravě a ve Slezsku je podrobnou encyklopedií našich hradů, která sleduje jejich vývoj od románských staveb po romantické pseudohrady 19. století. Zaujmou i speciální kapitoly o životě na hradech a tvrzích, dobývání hradů či právu útrpném. Fundované texty doplňují stovky fotografií a nákresů, i různé zajímavosti a lokální pověsti.

Komentáře ke knize
Petr David

Petr David je český spisovatel a sportovní novinář. Vystudoval na pražské Karlově univerzitě Fakultu žurnalistiky. Mezi roky 1973 a 1992 působil v deníku Československý sport, kde se posléze stal i jeho šéfredaktorem. Spolupracuje též s Českým rozhlasem a některými českými periodiky. Posléze se po roce 1992 stal s Vladimírem Soukupem spolumajitelem nakladatelství a vydavatelství S&D. Je autorem turistických průvodců a se svým přítelem Miroslavem Moravcem vydal sbírku vědeckofantastických povídek ze sportovního prostředí.

Vladimír Soukup

Narozen 20.4.1949 v Letohradě. Mgr., žurnalista, nakladatel, autor turistických průvodců.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu