Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Čtvernozí Australané : dobrodružství se zvířaty a lidmi pátého světadílu

Bernhard Grzimek

Orbis | 1969


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 211
Jazyky: česky
Překladatel: František Swidzinski
Vydání: 1
ISBN: 11-050-69
Vydáno v: Praha
Náklad: 30 000 ks
Vystaveno: pá 7. června 2019 13:50
Číslo položky: 64661

Zastavil se v Austrálii čas, nebo se zde díky vzdálenosti od ostatních pevnin, ve specifických podmínkách, rozvinul jediný starobylý řád savců – vačnatci? Ať tak či onak i zde narušila přírodní rovnováhu civilizace, zasáhla stejně proti domorodému lidu jako proti typické australské zvířeně.

Zoolog a cestovatel, ředitel zoologické zahrady ve Frankfurtu n. M. shrnul v knize poutavým způsobem své poznatky o podivuhodné australské zvířeně, z níž zejména vačnatci, zastoupení hlavně klokany a medvíkem koala, se nevyskytují v žádném jiném světadílu a jsou pro Austrálii nejtypičtější. Mimo líčení osudů dalších typických zvířat, rajek, divokého králíka, psa dinga aj. nás autor seznamuje s historií osidlování pátého světadílu, s osudy cestovatelů a také se zvyky domorodého divokého kmene Kukukuů.

Komentáře ke knize
Bernhard Grzimek

Bernhard Klemens Maria Hofbauer Pius Grzimek byl německý přírodovědec, spisovatel a filmař. Vystudoval veterinární lékařství na Humboldtově univerzitě a pracoval na německém ministerstvu zemědělství, v letech 1945 až 1974 byl ředitelem frankfurtské zoologické zahrady. Angažoval se v ochraně zvířat v africkém národním parku Serengeti, kde natočil dokumentární film Ráj divokých zvířat, který získal v roce 1960 Oscara. Do češtiny byly přeloženy také jeho knihy Serengeti nesmí zemřít, Letadlem do země šimpanzů a Čtvernozí Australané. Jeho nejbližším spolupracovníkem byl syn Michael Grzimek, který zahynul v roce 1959 při leteckém neštěstí.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet