Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Berounské války : črty, poznámky a vyprávění o militérní historii jednoho středočeského města a jeho bezprostředního okolí

Václav Junek

Olympia | 2015


99 Kč 49 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná
Počet stran: 282
Jazyky: česky
ISBN: 978-80-7376-403-6
Vystaveno: út 8. června 2021 15:25
Číslo položky: 192783

Nová kniha Václava Junka přibližuje zajímavým způsobem osudy města Berouna na pozadí válečných dob od starověku po dnešek. Beroun byl jako město velice dobře opevněn a jeho fortifikace procházela pravidelnými úpravami a četnými vylepšeními. Důvodem byla jeho strategická pozice na cestě ze západu k Praze. Všechna nepřátelská vojska musela vždy projít přes toto město. Paradoxem ovšem je, že kromě dvou menších šarvátek v nedaleké Loděnici se o Beroun vlastně nikdy skutečně neválčilo. Publikace je doplněna řadou dobových fotografií, pohlednic a mapových příloh. (črty, poznámky a vyprávění o militérní historii jednoho středočeského města a jeho bezprostředního okolí).

Komentáře ke knize
Václav Junek

Václav Junek byl český malíř a grafik, autor novoročenek a exlibris, ilustrátor dětských knih a učebnic, tvůrce cyklu litografií s náměty z rodného Kladna. Z velkého množství Junkových knižních ilustrací je například možno jmenovat:

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více