Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Anatom

Federico Andahazi

Jota | 1999


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 241
Jazyky: česky
Překladatel: Jan Mattuš
Edice: 29. svazek ed. Příběhy 36x
Vydání: 1
ISBN: 80-7217-091-0
Vydáno v: Brno
Vystaveno: čt 31. října 2019 16:26
Číslo položky: 75738

Příběh historické osobnosti, renesančního lékaře Matěje Realda Kolumba, je kompilátem historického výkladu a odvážné fikce.

V románu argentinského autora o slavném anatomovi, který popsal malý krevní oběh, je kolumbovský příběh rafinovaně spojen s novověkými úvahami o chtíči v ženském těle. Anatom odhaluje funkci klitorisu, který nazve Amor Veneris, toto dílo ho přivede před radu církevních otců a málem jej stojí život.

Komentáře ke knize
Federico Andahazi

Federico Andahazi je argentinský spisovatel. Je potomkem maďarských a ruských emigrantů. Jeho dědeček hrabě Bela Andahazy Kasnya byl aristokrat, politik a malíř. Byl maďarským vysokým komisařem ve věcech majetku uneseného nacisty. V této funkci již v srpnu 1945 jednal s americkými okupačními úřady v Salzburgu. Později zastupoval maďarské židy ve stejné věci v soudním sporu proti Spojeným státům. Rod Andahazyů má své kořeny i na východním Slovensku. Počátkem padesátých let odešel Bela Andahazy Kasnya s rodinou do Argentiny . Jeho syn je básníkem. Dědeček z matčiny strany, jménem Merlin, byl původem Rus vlastnící knižní nakladatelství. Federico vystudoval psychoanalýzu, žil bohémským životem, trávil čas v kavárnách filozofickými diskuzemi, miloval silné motocykly a začal psát. Velmi rychle se proslavil svým prvním románem Anatom. Román pojednává o středověkém italském lékaři, který objevil význam klitorisu a byl za to stíhán inkvizicí. Román vyvolal pozdvižení a diskutovalo se o tom, zda nejde o pornografické dílo.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet