Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Zlatý syn

Shilpi Somaya Gowda

Práh | 2016


69 Kč 39 Kč

Stav:
Dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 400
Jazyky: česky
Překladatel: Petra Klůfová
ISBN: 978-80-7252-626-0
Poznámka: obálka Adam Kot
Vystaveno: pá 23. září 2022 13:33
Číslo položky: 407169

Láska a přátelství navzdory tradicím. Zatímco on se prosadí v USA, kde vystuduje univerzitu, ona svádí boj s předsudky a domluveným sňatkem na indickém venkově.

Anil Patel je nejstarším a nejnadějnějším synem zámožné rodiny z indické vesnice. Jako první z celé komunity vystuduje univerzitu a odchází na lékařskou stáž do texaského Dallasu, kde svádí boj s tvrdou konkurencí místních elit i s novým prostředím. Po otcově smrti se stane hlavou rodinného klanu a zdědí také roli smírčího soudce pro celou vesnici. Musí zvládnout jak život v nové kultuře a vyčerpávající zaměstnání, tak udržet na dálku staré rodové tradice, jejichž záporné stránky poznává až s odstupem. To vše otřese Anilovou vírou v sebe i ve své schopnosti.
Zatím na indickém venkově Lína, Anilova nejbližší kamarádka z dětství, s vypětím všech sil přežívá v nové rodině, do níž ji přivedl sňatek domluvený rodiči. Hned první den manželství zbaví Línu všech romantických iluzí a kruté týrání a ponižování ze strany manžela i celé jeho rodiny ji nakonec donutí k zoufalému rozhodnutí, kterým na sebe i své rodiče přivolá hanbu a prokletí celé komunity. Třebaže Anil i Lína svádějí každý svůj boj tisíce kilometrů od sebe, jejich životy se ještě jednou protnou – a toto setkání navždy promění Línu, Anila i všechny jejich blízké.

Komentáře ke knize
Shilpi Somaya Gowda

Spisovatelka narozená v Kanadě, původem Indka. Shilpi Somaya Gowda se narodila a vyrůstala v Torontu. Je držitelem titulu MBA z Stanford University, a bakalářský titul z University of North Carolina v Chapel Hill. V roce 1991 strávila léto jako dobrovolník v indickém sirotčinci, kde dostala nápad na její první román. V současné době žije v Kalifornii se svým manželem a dětmi.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet